Kristijano Ronaldo
EPA/Ali Haider
Kristijano Ronaldo

EPA/Ali Haider

Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/Ali Haider

Rođendanskom tortom se danas slade nezaboravni asovi poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Teveza, Ćezarea Maldinija, Hadžija...

Peti februar je dan kada je nekolicina svetskih poznatih asova, na čelu sa najboljim igračem planete rođeno, zato ovaj dan bi trebalo posebnim flomasterom označiti u fudbalskim kalendarima.

Kristijano Ronaldo – suvišno je trošiti reči o jednom od najboljih igrača današnjice. Sa Mančesterom, Realom i Juventusom osvojio sve što se može zamisliti, sa Portugalom Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, a dovoljno je reći da je vlasnik pet Zlatnih lopti.

Ćezare Maldini – Igračka i trenerska legenda Italije I Milana. Otac još jedne legende - Paola, a istim stopama ide i unuk Danijel koji je za vikend debitovao u dresu Milana.

Georgi Hadži - Ikona Rumunije i svetskog fudbala, jedan od najboljih fudbalera koje je ovaj deo sveta dao. Levica koja je probijala zvučni zid, "Maradona sa Karpata" je nadimak koji se daje samo jednom.

Nejmar – Kapiten Brazila i PSŽ-ov superstar slavu je osetio vrlo rano, u Barseloni dominirao, a iako ima mnogo muka poslednjih par sezona, i dalje se očekuje da će najzad uraditi sve što može.

Nejmar

EPA Julien De Rosa

Nejmar, Foto: EPA Julien De Rosa

Đovani van Bronkhorst – Jedan od najboljih levih bekova u istoriji fudbala. Uzdanica Rajkardove Barselone sa kojom je osvojio sve, a 106 puta nosio dres holandske reprezentacije. U svojoj zemlji dobio je najviše odlikovanje i nosi titulu viteza.

Karlos Tevez – Temperamentni Argentinac, popularni ,,Apač” gde god da igra predstavlja nerešivu enigmu za protivnike. Trofeji mu ne manjkaju, ali ga je luda glava sprečila da uradi više na individualnom planu.

Rodrigo Palasio – Miljenik navijača Boke Juniorsa koji je u tandemu sa Martinom Palermom ,,Bombonjeri” priređivao spektakle. Sada već vremešni napadač Bolonje ostaće upamćen i po karakterističnoj ,,kikici” koju nosi.

Neki bi rekli, "fudbal se rađa 5. februara".