DOMAĆA LIGA Damjanović i Trtovac novi fudbaleri Novog Pazara

Poslednja pojačanja Novog Pazara u letnjem prelaznom roku fudbaleri Jasmin Trtovac i Jovan Damjanović rekli su danas da će u predstojećoj pauzi u prvenstvu pokušati da se nametnu treneru Mladenu Dodiću i izbore se za mesto startera u timu.

Novi Pazar
Novi Pazar, Foto: Fknovipazar.rs

Damjanović (32) je napadač, a do sada je igrao za Voždovac, Borac i OFK Beograd u Srbiji, a nosio je dresove i austrijskog Rida, nemačkog Paderborna, beloruskih Dinama iz Minska i Bresta, dok je poslednji klub za koji je nastupao bio kineski drugoligaš Hunan Bilous.

"Iako sam imao ponude drugih klubova iz Srbije, odlučio sam se za Novi Pazar jer je bio najkonkretniji. Drago mi je što sam došao u ovaj fudbalski grad, nekoliko puta sam igrao protiv Pazara, znam kakva je atmosfera i kakva su očekivanja navijača. Imamo dobar tim, nadam se da ću ja pomoći i da ćemo obradovati naše pristalice", rekao je Damjanović.

Trtovac (28) igra na poziciji štopera, ponikao je u Novom Pazaru, a poslednjih šest godina je igrao u rumunskom Gaz Metanu za koji je prošle sezone upisao sedam nastupa.

"Pozitivan je osećaj vratiti se posle šest godina u matični klub. Ispunio mi se dečački san da zaigram sa Novim Pazarom u Super ligi. Ovaj grad zaslužuje da ima superligaša, a nadam se da ove sezone možemo napasti i izlazak u Evropu", rekao je Trtovac.

Damjanović je sa Novim Pazarom potpisao jednogodišnji ugovor, dok je sa Trtovcem dogovorena saradnja do zimske pauze.

Novi Pazar je posle osam odigranih mečeva na šestom mestu sa 12 osvojenih bodova, a nakon dvonedeljne reprezentativne pauze gostovaće ekipi Borca u Čačku.

Najnovije - Alo.rs