Premijer liga
EPA
Premijer liga

EPA

Premijer liga, Foto: EPA

Imate nedoumicu u sastavljanju ekipe za Fantazi? Mi smo tu da vam pomognemo. Od sada pa svakog narednog kola, na portalu alo.rs možete na pronađete TOP 5 predloga za promenu u sastavu za predstojeći vikend. Dakle, papir i olovku u ruke, krećemo!

1. Kevin de Brujne

Kevin De Brujne

AP/PaulChilds

Kevin De Brujne, Foto: AP/PaulChilds

Krećemo od najaktuelnije teme i najveće nedoumice pred predstojeće 5. kolo Premijer lige. Čovek koji je krasio gotovo 45% ekipa menadžera širom sveta postao je igrač koji je pretrpeo najviše uklanjanja nakon izjave Pepa Gvardiole da neće igrati u subotu protiv Arsenala. Ta vest navela je mnoge da odmah potegnu zamenu i izbace Belgijanca. Međutim, koliko je tako nešto zapravo pametno?

Ko će osvojiti Premijer ligu?

 

Dva puta razmislite o tome. De Brujne je igrač koji na gotovo svakom meču donosi poene, bilo golovima, bilo asistencijama, a gde su na sve to bonusi... Očekivano je da će se sjajni vezista vratiti pred 6. kolo, što ga udaljava iz igre na svega jednu rundu. Njegova vrednost od 11,6 nije mala, ali možda i nije baš pametno igrati se sa izmenom koja će vam dosta značiti u nekoj narednoj rundi.

PREDLOG: Naš predlog je da ne menjate Kevina, već ga ostavite na klupi. Izmenu sačuvajte za neke druge korekcije.

2. Eduard Mendi

Eduard Mendi

AP

Eduard Mendi, Foto: AP

Ako ste planirali da uklonite Kepu Arizabalagu iz ekipe i zamenite ga novom akvizicijom Čelsija, Eduardom Mendijem koji je stigao iz Rena, možda je bolje da malo pričekate sa takvom odlukom. Frenk Lampard je u petak obavestio javnost da novi čuvar mreže nije još uvek spreman da se nađe na terenu, pa je sada velika nedoumica hoće li se među stativa naći omraženi Kepa ili Vili Kabaljero.

Ukoliko u vašem sastavu imate bilo koga od dvojice golmana Čelsija, mogli biste da ovo kolo pričakate. Umesto njih ubacite rezervnog čuvara mreže ili se jednostavno "kockajte" sa odlukom Lamparda kome će ukazati poverenje protiv Sautemptona. Taj meč je od velike važnosti za one koji u defanzivnoj liniji imaju "plavce" jer je to potencijalan duel bez primljenog gola.

PREDLOG: Da sumiramo, Mendi još uvek nije dobar izbor što ne znači da neće biti u bliskoj budućnosti. Za sada, pričekajte sa promenom.

3. Hjung-Min Son

Son

(AP Photo/Ian Walton, Pool)

Son, Foto: (AP Photo/Ian Walton, Pool)

U dosadašnjem delu sezone sigurno da nema igrača u boljoj formi od sjajnog momka iz Južne Koreje. Son je do sada postigao čak 6 golova (od toga 4 na jednom meču) i upisao jednu asistenciju. To je bilo sasvim dovoljno da mu vrednost poraste na 9,1 kao i da ga čak 34,2% menadžera uvrsti u tim.

Ovog vikenda, tačnije u nedelju, Totenhem na svom terenu dočekuje Vest Hem pa su tako očekivanja od ofanzivca "pevaca" prilično velika. Nadamo se samo da ga reprezentativna pauza nije "uzdrmala".

PREDLOG: Savetujemo vam da za 5. kolo kapitensku traku uručite upravo Sonu. Do sada nije izneverio kada je u pitanju bodovni saldo pa verujemo da tako neće biti ni ovog puta.

4. Džejmi Vardi

Džejmi Vardi

AP Kirsty Wigglesworth

Džejmi Vardi , Foto: AP Kirsty Wigglesworth

"Stari lisac" u redovima "lisica" Džejmi Vardi upitan je za meč sa Aston Vilom u nedelju. Njegov izostanak naneo bi štetu kako Lesteru tako i velikom broju menadžera koji su uzdaju u sjajnog Engleza.

Opet ćemo se okrenuti na priču sa Kevinom de Brujneom i upitati koliko je eventualna zamena Vardija pametna već u 5. kolu? Džejmi je u sjajnoj formi, postigao je 5 golova na 4 meča i sigurno da je i dalje glavna uzdanica Brendana Rodžersa.

PREDLOG: Još uvek nije sigurno da će Vardi preskočiti 5. kolo, tako da će postojati nestrpljenje kod velikog broja menadžera do početka utakmice. Za sada, predlažemo vam da ostavite Engleza u PRVOJ POSTAVI jer je duel protiv Aston Vile prava prilika za pogotke, ali za svaki slučaj postavite u izmenama na prvo mesto igrača od koga bi mogli da dobijete poneki bod, jer će u tom slučaju prvi od četvorice "uskočiti" umesto Vardija.

5. Tajrik Mičel

Tajrik Mičel

EPA

Tajrik Mičel, Foto: EPA

Ako ste u potrazi za igračem koji ima dobru minutažu, prilično je jeftin i može vam doneti poneki bod, onda vam predstavljamo najbolji mogući izbor u defanzivnoj liniji, bar za sada. U pitanju je mladi bek Kristal Palasa Tajrik Mičel koji je odigrao svaki od 4 meča ekipe iz Londona.

Palas je već jednom ove sezone sačuvao mrežu, a ovog vikenda dočekuju Brajton što znači da je taj duel potencijalna prilika za "cleen sheet" i poene defanzivaca. Mičel jednostavno mora da se nađe u timu Palasa jer je Patrik Van Arnholt van stroja zbog povrede, a tek pridošli Natanijel Klajn još uvek nije spreman.

PREDLOG: Ukoliko imate nedoumicu, nemojte se premišljati. Ovaj vikend je idealna prilika da iskoristite izmenu na Mičela i sačuvate zlata vredne milione. Čak i da uštedite 0,5m biće vam od velikog značaja za neko naredno kolo.

Nadamo se da ćete naći nešto koristne među našim predlozima, a vas pozivamo da u komentarima kažete šta vi mislite i pomognete kolegama menadžerima u nedoumicama koje su uvek prisutne kada je u pitanju Fantazi. 

PROČITAJTE JOŠ: