Aleksandar Stanojević
twitter/SeeNewsEGY
Aleksandar Stanojević

twitter/SeeNewsEGY

Aleksandar Stanojević, Foto: twitter/SeeNewsEGY

Sale Stanojević mogao bi da se oproba u Čempionšipu! Kako javljaju iz Engleske, bivši strateg beogradskih crno-belih jedan je od kandidata da postane trener Redinga!

Londonski klub je zainteresovan da dovede 46-godišnjeg trenera, a ovu informaciju je objavio Majk Mekgrat, novinar "Dejli Telegrafa".

Mekgrat je istakao da je Stanojević kandidat Redinga, ali i da će dosadašnji menadžer Mark Bouen potom najverovatnije ponovo postati sportski direktor i tako dobiti nova-stara zaduženja.

Navodno, prvi razgovori između dve strane su obavljene preko telefona, a ukoliko se razgovori budu odvijali u dobrom smeru, Stanojević bi već ove nedelje mogao da se zaputi u Englesku, piše "Reading Chronicle".

Reding, koji je u Engleskoj poznat pod nadimkom "rojalsi", prethodnu sezonu u Čempionšipu je završio na udobnom 14. mestu, sa osam bodova više od zone ispadanja i 14. bodova manje od šestog mesta, koje vodi u plej-of za popunu Premijer lige.

Stanojević je prethodni posao imao u Pekingu od decembra 2018. do jula 2019. godine, a na 18 mečeva u ligi je zabeležio tek četiri pobede i čak 12 poraza.

Međutim, ovo interesovanje Redinga i nije baš toliko veliko iznenađenje - u Pekingu su želeli da Stanojević ostane, ali je on insistirao na odlasku sa mesta trenera, a podjednako je važna činjenica da je u vlasničkim struktarama oba kluba kineski biznismen Dai Jonge.

Posle rada u Partizanu, Stanojević je vodio Dalijan Aerbin, Peking Guoan, Makabi Haifu, Peking BG, PAOK, Al Kadsiju i na kraju Peking Renhe.

PROČITAJTE JOŠ: