Lav Jašin
youtube screenshot
Lav Jašin

youtube screenshot

Lav Jašin, Foto: youtube screenshot

Golman Atletiko Madrida Jan Oblak priznao je da ne razmišlja o pojedinačnim nagradama jer ga isključivo zanima uspeh ekipe.

Jorgandžije su se plasirale u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su u prvoj rundi plej-ofa eliminisali aktuelnog prvaka Evrope Liverpul, dok su La Ligi trenutno šesti.

"Nalazimo se u neobičnoj situaciji. Sad će sve da se odluči, a teško je reći šta će se dogoditi. Pred nama je 11 finala, a nismo na mestu na kojem želimo da budemo na kraju sezone. Svim ekipama će biti teško da dođu u formu nakon pauze. Nadam se da nećemo primiti mnogo golova," rekao je Oblak.

Slovenac je blistao u revanš meču osmine finala Lige šampiona sa Liverpulom, poslednjem pre pauze zbog pandemije koronavirusa.

Luka Jović, Jan Oblak, Stefan Savić

AP Photo/Frank Franklin II

Luka Jović, Jan Oblak, Stefan Savić, Foto: AP Photo/Frank Franklin II

"Bio sam dobar, ali ne znam da li mi to bila najbolja utakmica. Bio je to važan meč, pobedili smo, ali nisam samo ja na terenu. Nikad nisam pomislio na Zlatnu loptu. Treniram i igram da bi napredovao. Nije me briga za nagradu za najboljeg golmana. Jedino što me zanima je da završimo sezonu u zoni Lige šampiona."

Atletiko će 14. juna gostovati u Bilbau u prvom duelu posle tromesečne pauze.

"Ovo je neobična sezona. Niko to nije očekivao. Drago nam je što imamo priliku opet da treniramo. Važno nam je da sezonu završimo što je moguće bolje. Nadam se da možemo da osvojimo Ligu šampiona," dodao je Oblak za COPE.

Podsetimo, jedini golman koji je osvojio Zlatnu loptu bio je Lav Jašin 1963. godine.