Petr Čeh
AP/Luca Bruno
Petr Čeh

EPA/Maxim Shipenkov

Petr Čeh, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Golman Arsenala Petr Čeh izjavio je da je ponosan na saigrače, uprkos ubedljivom porazu od Čelsija (4:1) u finalu Lige Evrope na njegovom oproštaju od karijere.

 

Mlladen Krstajić

Marko Metlaš

Mlladen Krstajić, Foto: Marko Metlaš

 

Čeh je u poslednjem meču, baš protiv kluba u kome je ostavio dubok trag za 11 godina, završio sezonu bez trofeja i plasmana u Ligu šampiona.

"Ponosan sam na sebe i na činjenicu kako smo igrali u finalu. Takav meč donosi puno pritiska i spekulacija... Mogu da kažem da sam dao sve od sebe i da ne mogu da žalim za bilo čim. Radili smo naporno cele sezone, ali ništa nismo uradili", rekao je Čeh za BT Sport.

Petr Čeh

AP/Luca Bruno

Petr Čeh, Foto: AP/Luca Bruno

Iskusni 37-godišnji čuvar mreže ističe da je Arsenal zaslužio da igra u najjačem evropskom takmičenju sledeće sezone.

"Lako je sad reći da smo ostali bez ičega, ali mogu da uverim svakog da će Arsenal sledeće sezone biti još bolji. Vratiće se jači", optimista je češki golman.

Za razliku od Arsenala, gde je za četiri godine osvojio samo jedan FA kup i dva Komjuniti šilda, sa Čelsijem je uzeo skoro sve što je mogao - četiri Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evrope, četiri FA i tri Liga kupa, dva Komjuniti šilda, a ispustio je samo pehar Svetskog klupskog prvenstva zbog poraza u finalu od Korintijansa (1:0).