Zvjezdan Misimović
youtube/ BosnianDOfficial
Zvjezdan Misimović

youtube/ BosnianDOfficial

Zvjezdan Misimović, Foto: youtube/ BosnianDOfficial

On se prisetio ključne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2005. godine, a tada je BiH igrala protiv Srbije i Crne Gore!

Gostima je trebala pobeda na beogradskoj "Marakani", stadionu kluba po kom je Zvjezdan Misimović dobio ime, i uz čije boje je odrastao!

"Najgori trenutak karijere mi je ta utakmica. Imao sam baš veliki motiv da se dokažem. Nekoliko dana ranije smo igrali sa San Marinom i prišao mi je direktor reprezentacije Ahmed Pašalić te rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati. Rekao sam ok. U Beogradu sat pre utakmice sastanak, zovu me Pašalić i selektor Blaž Slišković. Kaže mi Baka: Braco (Hasan Salihamidžić) neće da igra desnog beka, hoće da igra napred, a Bola (Elvir Bolić) ima rođendan pa ti moraš na klupu. U tom trenutku mi se srušio svet. Nisam mogao verovati što se događa", rekao je Misimović u podcastu"oPsajd", a SCG je trijumfovala minimalnim rezultatom!

"Navijam za lep fudbal. Jedini klub je Crvena zvezda i želja bi mi bila da završim karijeru na Marakani.", rekao je Misimović tada u intervjuu za "Dnevni avaz".