Gibraltara Europa
youtube/printscren
Gibraltara Europa

youtube/printscren

Gibraltara Europa, Foto: youtube/printscren

Evropa je klub osnovan još davne 1925. godine pod imenom Koledž Kosmos, koje je promenjeno 2013, nakon što je klub napustila sekcija FK Koledž sa kojim je izvršena fuzija 1980.

Od nadimaka, najpoznatiji su kao "zelena mašina" i "delfini", a kao i svi klubovi sa Gibraltara, domaćini su na stadionu Viktorija, kapaciteta 5.000 mesta.

Šampionat Gibraltara je "Zelena mašina" osvajala sedam puta, a poslednji pohod je prekinut zbog koronavirusa.

Pored zanimljivog prezimena trenera ovog kluba koje glasi Eskobar, u njemu igra šest domaćih igrača i čak 12 španskih fudbalera, kao i dva igrača sa pasošem iz Gane.

U prvenstvu iz koga u Beograd stiže protivnik, nema velikih fudbalskih ograničenja, ali ni dovoljno novčanih sredstava, pa većina igrača igra na amaterskom nivou.

O njihovoj napadačkoj superiornosti govori to da su na 11 utakmica postigli čak 58 golova. Što se prošlosezonskog učešća u Evropi tiče, bili su deo drugog po kvalitetu takmičenja, a zaustavila ih je poljska Legija u prvom kolu kvalifikacija (0:0, 0:3)

I pored svega napisanog, poruka je jasna: crveno-beli ne bi smeli da imaju bilo kakvih problema sa prolaskom u drugu rundu.

PROČITAJTE JOŠ: