Ljubiša Tumbaković
Tanjug/Tanja Valič
Ljubiša Tumbaković

Tanjug/Tanja Valič

Ljubiša Tumbaković, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Fudbaleri reprezentacije Crne Gore su remizirali protiv samoproklamovane države *Kosovo u Podgorici rezultatom 1:1.

Pre početka meča Ljubiša Tumbaković i igrači Crvene zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić su odbili da učestvuju u ovom meču! 

"Članovi Izvršnog odbora doneli su jednoglasnu odluku o smeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici sa Kosovom", piše u saopštenju FSCG.

PROČITAJTE JOŠ:

Dušan Tadić na meču sa Ukrajinom

Tanjug/AP, Efrem Lukatsky

Ljubiša Tumbaković smenjen je sa kormila fudbalske reprezentacije Crne Gore nakon što je odbio da vodi utakmicu sa Kosovom, saopšteno je iz FSCG.

"Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore održao je večeras vanrednu sednicu uzrokovanu dešavanjima u i oko A reprezentacije uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv selekcije Kosova.

Odluka da se Tumbaković smeni bila je jednoglasna, a navodi se da je prekšio ugovor:

"Članovi Izvršnog odbora doneli su jednoglasnu odluku o smeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom", navodi se u saoštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladen Krstajić na stadionu Lavov Arena

FSS

Nakon Tumbakovića, Crna Gora će imati tandem trenera na klupi na utakmici sa Češkom!

"Takođe, Izvršni odbor je odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković".

Napomenuli su da su pritisci iz pojedinih krugova pobedile fudbal i sport.

"Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobedile fudbal i sport", ističe se na kraju.