Crna Gora
EPA/Robert Ghement
Crna Gora

EPA/Robert Ghement

Crna Gora, Foto: EPA/Robert Ghement

Crna Gora će najverovatnije meč sa takozvanih Kosovom u Podgorici odigrati pre praznim tribinima. To će najverovatnije biti epilog rasističkih skandala koji se dogodio na meču sa Engleskom.

PROČITAJTE JOŠ:

Na meti pristalica domaćeg tima našli su se tamnoputi igrači Engleza Sterling, Hadson-Odoi, Rouz, nimalo prijatno iskustvo je to bilo za njih, mada je ofanzivac Sitija gestikulacijom nakon het-trika pokazao da ga prozivke nimalo ne dotiču. Prkosno je stavio obe ruke na uši, poručio provokatorima da ih ne čuje najbolje.

Prema protokolu kod ovakvih situacija, Englezi su incident prijavili UEFA, a iz Niona je usledilo ekspresno pokretanje disciplinskog postupka.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Crne Gore po pet tački, a najozbiljniji je rasističko ponašanje. Pored toga, postupak će se voditi i zbog pirotehnike, ubacivanja predmeta na teren, nereda na tribinama i blokiranih stepenica, tako da će kasa Saveza biti na ozbiljnom udaru.

Nimalo vesela situacija po crnogorski fudbal, međutim, možda u Crnoj Gori ovakav scenario nekima i odgovara, jer Crnogorci sledeći meč igraju baš protiv tzv. Kosova. Tako da im je ovo skandalozno rastističko ponašanje pojedinaca donekle i olakšalo problematičnu organizaciju utakmice najvećeg mogućeg rizika.