Dušan Tadić
EPA/Yoan Valat
Dušan Tadić

EPA/Yoan Valat

Dušan Tadić, Foto: EPA/Yoan Valat

Povreda Luisa Suearza je upalila crveni alarm u Barseloni koji je označio da je katalonski gigant u potrazi za novim napadačem, i to ne bilo kakvim, već neko ko može da zameni Urugvajca!

Prva opcija šampiona Španije se nalazila u Amsterdamu, Barselona je htela da pozajmi kapitena "kopljanika" na šest meseci, ali je Ajaks odmah stavio do znanja da Dušan Tadić nije na prodaju!

Iako je postajala šansa da srpski fudbaler pređe u Španiju, pogotovo nakon ispadanja Ajaksa, Tadić je odlučio da ostane u klubu kako bi priredio još jednu sezonu za pamćenje svojim navijačima:

"Naravno da želimo da igramo Ligu šampiona, Ajaks pripada na toj sceni. Ali evropski fudbal je to što jeste, dobili smo sjajnu priliku da pokažemo Evropi i ostatku sveta ko smo. Ako ste gladni, to može biti sjajna kampanja. Ajaks je to dokazao tako što je 2017. godine igrao finale Lige Evrope" - započeo je Tadić koji se potom osvrnuo na slabije partije:

"Naravno da mogu bolje, ali to može da se kaže za sve. Prošla sezona je bila sjajna za ceo tim i mene. Kao rezultat, mnogi ljudi imaju još veća očekivanja od mene. Sa devet golova i 14 asistencija u takmičenju, nemam lošu statistiku. Iako ne marim previše za to, želim da budem važan mojim saigračima, a to je nekad moguće bez golova i asistencija!"

Dušan Tadić, Ajaks - Valensija

EPA/Olaf Kraak

Dušan Tadić, Ajaks - Valensija, Foto: EPA/Olaf Kraak

O ciljevima u ovoj sezoni:

"Tripleta je naš cilj. Ajaks teži ka najvećim ciljevima. Nažalost posle nesrećne eliminacije iz Lige šampiona, sad je prioriter liga, kup i Evropa liga. To bi bilo fantastično dati našim fanovima. To nije lako, ali se trudimo najbolje korak po korak. A ako bude bilo samo dve titule, to će biti i dalje iznad očekivanja!"

Leo Mesi

AP Joan Monfort

Leo Mesi, Foto: AP Joan Monfort

O interesovanju Barselone:

"Nisam iznenađen što me je Barselona htela na šest meseci, zato što verujem u sebe a imao sam i sjajnu sezonu. Ali rekao sam milion puta, Ajaks je moj klub i nije bilo razloga da ga napustim zbog Barselone, zato što imam sve ovde. Pod ugovorom sam do 2026. godine. Činjenica da sam propustio šansu da igram sa Lionelom Mesijem perfektno pokazuje koliko volim Ajaks" - rekao je Dušan Tadić za holandski "telegraaf"!