Mančester siti - Mančester junajted
EPA-EFE/PETER POWELL
Mančester siti - Mančester junajted

EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti - Mančester junajted, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nema rasprodaje ekipe! Čelnici Mančester SItija odlučili su da nastave borbu istim snagama i posle izbacivanja kluba na dve godine iz svih evropskih takmičenja. Od trenutka kada je objavljeno da su Građani izbačeni na dve godine iz Lige šampiona od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ne prestaju nagađanja oko sudbine jednog od najboljih engleskih timova u ovom veku, ali su čelnici stavili tačku na sve priče.

Mnogi su ih već unapred otpisali, iako Građani imaju pravo žalbe, a rukovodstvo kluba je uvereno da će pobediti posle prigovora koji će uložiti Artbitražnom sudu za sport u Švajcarskoj.

Vlasnici Sitija, šeici iz Abu Dabija, zajedno sa kineskim i američkim partnerima čak ne odbijaju mogućnost da pravdu potraže i na civilnom sudu ukoliko odluka ostane na snazi, pišu engleski mediji. Šeik Mansur je odlučan u nameri da zaštiti svoju preskupu investiciju od 1,5 milijardi funti i čak je interno zabranio izvršnom direktoru Feranu Sorijanu da proda najvrednije fudbalere ovog tima (Sterlinga, Aguera, De Brujnea i Sanea) čak i ukoliko odluka UEFA o izbacivanju iz Lige šampiona ostane na snazi. Ta ideja je predočena igračima na jučerašnjem "kriznom sastanku" koji je održan.