Dragan Džajić
printscreen
Dragan Džajić

printscreen

Dragan Džajić, Foto: printscreen

Dragan Džajić je istinska legenda našeg fudbala i jedna od "Zvezdinih zvezda". Iako ga je najpre hteo - Partizan. Po mnogim ocenama jedan od najboljih krilnih napadača svih vremena, gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva i otkrio mnoge zanimljivosti iz svoje karijere.

Jedna od njih je i pola veka stara enigma, koja "Džaju", inače, i dan danas muči, a tiče se čuvenog isključenja zbog udaranja rivala iz Karl Cajs Jene.

Međutim, Džajić je otkrio i ko ga je prvi zvao da dođe iz rodnog Uba, gde je na terenu već pokazivao fantastičan talenat.

"Partizan je prvi došao po mene. Tako je bilo, zaista. Međutim, znate kako je, ja sam živeo u Ubu, tamo sam imao sve uslove, išao sam u školu, na čemu su moji roditelji insistirali... Uglavnom, neko iz Partizana je to što došao po mene na Ub - rekao nekome iz Zvezde! E, taj čovek iz Zvezde je 'dojavio' na Ub da su crno-beli zainteresovani, oni iz kluba rekli meni, ali već sutradan su došli po mene iz same Crvene zvezde", započeo je priču "Džaja".

Partizan bi možda i imao neku šansu da ga dovede, da nije bilo zainteresovanosti s druge strane Topčiderskog brda, ali, ta šansa bi bila baš "mršava".

"Znate, i ja, tada 16-godišnjak, i svi moji, mi smo zvezdaši. Tako da, kada je Crvena zvezda došla po mene, ostalo je samo da vidimo kako ću to sa školom da regulišem. Naravno, prihvatio sam poziv i svakog dana putovao iz Uba na treninge. Nije mi bilo teško, pošto mi je igranje za Zvezdu bio dečački san. To je, do tada, meni delovalo kao nešto nedokučivo, ali čim sam posle mesec, dva dana osetio, bez lažne skromnosti, da je moje mesto tu - tako sam se i ponašao", otkrio je Dragan Džajić.

Što se kaže, ostalo je istorija.