Bajern Minhen
EPA/Andy Rain
Bajern Minhen

EPA/Andy Rain

Bajern Minhen, Foto: EPA/Andy Rain

Kuvar nemačkog Bajerna Alfons Šuhbek (70) godinama se brine za prehranu svih struktur bavarskog giganta. Otkrio je kako igrače štiti od koronavirusa. Tvrdi da je pronašao čarobni napitak!

- Ne možemo da aktiviramo imunološki sistem za tri minuta. Na našem zdravlju moramo dugoročno da radimo. Ljudima nije skupo da potroše 35 evra na ulje za automobil i ništa mu se neće dogoditi - kaže Šuhbek i slikovito nastavlja:

- Litar “ulja” za naše telo košta oko dva evra i moramo ga trajno konzumirati uz zdrave namirnice. Ne možete od jedne čaše ojačati imunitet, ali ako to stalno radite onda ste na najboljem putu da postanete zaštićeni.

Herta - Bajern

EPA Filip Singer

Herta - Bajern, Foto: EPA Filip Singer

Došli smo i do recepta za čarobni napitak.

- Igrači Bajerna svako jutro piju sok od đumbira. Pola je isceđeni đumbir, a pola je sok od limete. Takođe konzumiraju omega 3 masti (riblje ulje) i semenke lana ili šipka. Uz to, preporučujese indijski začin kurkuma i beli luk, tako da njihovi obrambeni mehanizmi budu na maksimumu i neće se lako razboleti - otkriva Bajernov kuvar.

Bavarci su u karantinu, ali sve aktivnosti fudbalera prate se zahvaljujući posebnim satovima. Reć je o savremenom “cyber-trening”, na kome igrači online učestvuju, a vodi iz centra kluba.

- Svi su motivisani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije. Održavanje kontakta među igračima je jednako važno kao fizička pripremljenost. Biće važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu - rekao je trener Flik koji vodi treninge, a igrači ih prate na svojim tabletima.

Bavarci su organizovali treninge koji traju od 75 do 90 minuta.

- Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihove podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore - pojasnio je profesor Holger Broih koji je odgovoran za fizičku pripremu igrača Bajerna.