Igrači Zvezde
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u 2020. godini proslavila 31. titulu, prolazak u grupnu fazu Lige Evrope, a onda i još jedno evropsko proleće, plasman u četvrtfinale domaćeg kupa, titulu jesenjeg prvaka Srbije, brojne pobede i čak 100 golova.
Uživale su "delije" u ofanzivnoj igri ekipe Dejana Stankovića, koji je preuzeo tim u decembru 2019. godine i nastavio da niže ogromne uspehe sa Crvenom zvezdom. Formirao je ekipu koja ne samo da je beležila rezultate, već je lepršavom i brzom igrom, oduševljavala publiku i postizala mnogo golova - čak 100 u 2020. godini. Magični potezi igrača Zvezde su često navijače ostavljali bez daha, a protivnički golmani nisu imali šanse.

Računajući sva takmičenja u kojima je Crvena zvezda učestvovala u prethodnoj godini, odigrane su 43 utakmice. Retko ko od rivala je uspeo da sačuva mrežu netaknutom. To je pošlo za rukom samo Partizanu, Javoru, Gentu i Slovanu. Zvezda je u 2020. godini, u proseku postizala 2,3 gola po meču.

Goleadu u 2020. godini započeo je mladi Veljko Nikolić, pogotkom protiv ekipe Čukaričkog, a onda je usledila “bomba” Njegoša Petrovića. Bila je to prva pobeda u 2020. godini i samo jedna u nizu. Jesenja titula je potvrđena kroz deset utakmica, na kojima je postignuto čak 23 gola. Izabranici Dejana Stankovića bili su efikasni i u Kupu Srbije, te su na dva meča postigli dva gola. Tako je u prolećnom delu sezone Crvena zvezda odigrala ukupno 12 utakmica, na kojima je 25 puta pogađala protivničke mreže.

Posle duge letnje pauze, Zvezda je započela novu sezonu još bolje. Spiridonović je postigao prvi pogodak u crveno-belom dresu na utakmici protiv Novog Pazara, ujedno i prvi gol Crvene zvezde u novoj sezoni. Nizale su se pobede i atraktivni golovi. Najbolji strelac lige u sezoni 2019/20, El Fardu Ben je het-trikom protiv gibraltarske Evrope, najavio fenomenalnu sezonu crveno-belih i na evro-sceni.

Na 19 utakmica Superlige Srbije postignut je čak 51 gol, u kupu je na dva meča, postignuto šest, u kvalifikacijama za evropska takmičenja na odigrane četiri utakmice, postignuto je devet pogodaka, kao i u grupnoj fazi Lige Evrope. Crveno-beli su završili ovu polusezonu sa postignutih čak 75 golova, na 31 utakmici. Prvi strelac ekipe je Zvezdina “četvorka”, Mirko Ivanić koji je u dosadašnjem delu sezone savladao protivničke golmane 11 puta. Najveći učinak u “Zvezdinoj stotki” imao je sjajni El Fardu Ben, sa čak 15 postignutih golova. Prati ga Mirko Ivanić, sa 13, dok Katai i Falćineli dele treće mesto, sa po 10 pogodaka.

PROČITAJTE JOŠ: