Volfsburg Bundesliga
Tobias Hase/dpa via AP
Volfsburg Bundesliga

Tobias Hase/dpa via AP

Volfsburg Bundesliga, Foto: Tobias Hase/dpa via AP

Dva meseca čekanja se isplatilo. Nemci su bili vrlo raspoloženi za golove, samo na jednom od pet mečeva od 15:30 nije se zatresla mreža.

Osim Halanda, meč su obeležili i Torgan Azar, Rafael Gereiro i Julijan Brant, četverac zadužen za asistencije i golove. Brant je asistirao Gereiru u 45. i Azaru u 48. minutu za sticanje ubedljive prednosti, a Portugalac je drugim golom stavio tačku posle proigravanja Halanda u 63. minutu.

Borusija Dortmund - Šalke Bundesliga

EPA-EFE/MARTIN MEISSNER

Borusija Dortmund - Šalke Bundesliga, Foto: EPA-EFE/MARTIN MEISSNER

Herta je bila ubedljiva protiv Hofenhajma 3:0, načinivši značajan korak za opstanku u ligi. Strelci su bili Kevin Akpoguma (58'), Vedad Ibišević (60') i Mateus Kunja (74'). 

Volfsburg je u sudijskoj nadoknadi došao do trijumfa nad Augsburgom, Danijel Ginček je doneo slavlje zelenima 2:1, te ostaju u borbi za evrokupove. Radio je i VAR, pošto je poništen gol igrača Augsburga Feliksa Uduokaija, kojim bi domaćin došao do vođstvo.

Lajpcig i Frajburg su remizirali, Gulde je doveo goste u vođstvo u 34. minutu, Pulsen je u 77. izjednačio i potavio konačan rezultat. Remi bez golova su odigrali Fortuna i Panderborn.