Đanluiđi Bufon
EPA Alessandro Di Marco
Đanluiđi Bufon, Foto: EPA Alessandro Di Marco

Slavni italijanski golman i čuvar "stare dame", Đanuliđu Bufon je za "La Gazzeto dello Sport" otkrio kojim sportskim figurama se divi, ali i prokementarisao je Mesija i Ronalda i uporedio ih sa Nadalom i Federerom!

PROČITAJTE JOŠ:

Golman Juventusa veoma ceni svoje zemljake, a obožava Federiku Pelegrini:

"Na vrhu liste je bez ikakvog dvoumljenja Aleks Zanardi. Retko ko bi se vratio na svoje noge, a pogotovo on koji je ostao bez nogu! On nas uči važnosti uma, a to pravilo menja sve" - otkrio je Bufon svog najomiljenijeg sportistu i dodao:

"Čak i sa njegovim nepogodama zbog tog stravičnog događaja, imati aktivan um, koji stvara, pomaža da živite život velikim entuziijazmom!" 

Aleks Zanardi, Foto: (AP Photo/John Raoux)

Zanardi je bio vozač Formule 1 koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći 2001. godine morao da amputira obe noge. Nastavio je da se vozi i osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u biciklizmu, na Paraolimpijadi!

Aleks Zanardi, Foto: (AP Photo/John Raoux)

Potom se Bufon okrenuo na sadašnje zvezde Leo mesija i Kristijana Ronalda, i uporedio ih sa teniskim legendama:

"Federer je beskrajna klasa, dok je Nadal veoma uporna i posvećena osoba, znoj i talenat, bez toga ne možete da osvojite Grend slemove koje je osvojio" - rekao je Bufon, i nastavio sa lepim rečima:

"Nadalova radna navika i konstantna želja da napreduje osposobile su ga da bude na nivou najboljih tenisera u istoriji"

A potom je uporedio fudbalere i teniser:

"Komparacija je očigledna i tera me da se osmehujem. Leo Mesi je Federer, dok je Kristijano Ronaldo kao Nadal!" - zaključio je Bufon!

BONUS VIDEO

Delije pevaju Olimpijakosu, a Grci Zvezdi