Milan Borjan
AP
Milan Borjan

AP

Milan Borjan, Foto: AP

Crvena zvezda je odavno završila učešće u Ligi šampiona, a kao da tek sada shvatamo koliko je Milan Borjan dobro branio na mečevima protiv Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija!

Pročitajte još:

SKANDAL U UKRAJINI Ceo stadion urla "Ubij Srbina"! Sve je počelo od hrvatskih huligana! (VIDEO)

MALO JE REĆI ČETIRI PUTA VIŠE OD BUDŽETA CRVENE ZVEZDE Liverpul je plasmanom u finale Lige šampiona zaradio ogroman novac, ali to može da bude još više!

SVI KAO JEDAN Fudbaleri Partizana i Vojvodine izašli u istim uniformama! (FOTO)

Zvuči gotovo neverovatno, ali prvi čuvar mreže beogradskog kluba je trenutno drugoplasirani po broju uspešnih intervencija u elitnom evropskom fudbalskom klupskom takmičenju. Borjan je u Ligi šampiona zabeležio ukupno 38 odbrana. Impresivno kada se zna da njegove kolege koje su stigle do polufinala imaju duplo više mečeve od Zvezdine „jedinice“.

Jedini golman koji je u ovoj Ligi šampiona imao više odbrana od Borjana jeste Andre Onana iz Ajaksa. I to svega dve. Dakle, Onana je upisao 40 intervencija, i to na čak 12 duela. Verovatno je interesantno i ko može da prestigne Borjana do kraja ovog takmičenja. Golman Liverpula Alison Beker je, kao i Borjan, na 38 odbrana i ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, braniće i u finalu za „redse“.

Milan Borjan

Alo!/Marko Metlaš

Milan Borjan, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Svakako da je lepo biti u vrhu po broju odbrana u takmičenju kakvo je Liga šampiona. Golmanima znači svaka odbrana i drago mi je da sam u takvom društvu. Ipak, mnogo je važnije da smo kao tim ostavili odličan utisak protiv evropskih velikana i da smo svi zajedno pisali istoriju Crvene zvezde. Ovu sezonu ću pamtiti kao jednu od najboljih u karijeri, osvojili smo titulu, ostaje još Kup da duplom krunom sve zaokružimo. Pozvao bih navijače da ispune tribine i da 19. maja na „Marakani“ zajedno proslavimo sve uspehe - poručio je Borjan.