Baš šteta zbog Mesija...: Ronaldo
Profimedia
Baš šteta zbog Mesija...: Ronaldo

Profimedia

Baš šteta zbog Mesija...: Ronaldo, Foto: Profimedia

Jedan od njih bio je i Dijego Maradona, a juče se javio i Kristijano Ronaldo, Mesijev najveći rival. Portugalac kaže da ne bi voleo da se Leo odrekne plavo-belog dresa.

- Mesi je doneo tešku odluku i navijači moraju da je prihvate. On nije navikao da gubi i da bude večiti drugi. Promašiti penal vas ne čini lošim fudbalerom, ali boli me kada vidim Mesija u suzama. Nadam se da će promeniti odluku i vratiti se u nacionalni tim, jer je potreban Argentini - rekao je Ronaldo.

Odlazi  frustriran:  Mesi

Profimedia

Odlazi frustriran: Mesi, Foto: Profimedia

Podsetimo, Mesi je u finalu Kupa Amerike protiv Čilea promašio penal i nije uspeo da se domogne prvog trofeja sa „gaučosima“ u seniorskoj konkurenciji, što ga je slomilo, a iste večeri je objavio i da se povlači. Što se tiče odnosa između Ronalda i Mesija, nije uvek bilo sve idealno, ali je Kristijano i ranije umeo da pohvali dugogodišnjeg i jedinog konkurenta za „Zlatnu loptu“. Tako je Portugalac svojevremeno rekao da je upravo Mesi uticao da postane bolji igrač:

- Mesi i ja želimo da budemo najbolji i tako pomažemo jedan drugom da igramo bolje. Konkurencija mi generalno prija, ali pritom ne mislim samo na takmičenje sa Mesijem. Tu vidim i Suareza, Inijestu, Nejmara, Bejla.

Ronaldu je sad žao, ali jedan detalj sa EP iz 2012. godine smo dobro upamtili. Danski navijači su ga provocirali uzvikujući: „Mesi, Mesi“, a Ronaldo im je odbrusio:

- Prošle godine u ovo vreme Mesi je već bio ispao sa Kupa Amerike, iako je igrao u rodnoj zemlji. Hoćete da kažete da je ovo gore? Ja sam sa Portugalom otišao dalje.
I, tako...

Kristijano Ronaldo

printskrin BBC

Kristijano Ronaldo, Foto: printskrin BBC

 

Ronaldo 2012. godine slao poljupce

Mesiju Na Evropskom prvenstvu 2012. godine Ronaldo je baš bio inspirisan da pominje Mesija, pa je tako nakon pobedonosnog gola Česima u četvrtfinalu otrčao do kamere, poslao poljubac i uzviknuo: „Meeeesiiiii“! Poznato je da brojni navijači protivničkih reprezentacija konstantno prozivaju Kristijana uzvikujući mu „Mesi, Mesi“, tako da je ovo bio njegov adekvatan odgovor.