Zvezdan Terzić
Alo!/Marko Metlaš
Boaći i Pešić

FK Crvena zvezda

Boaći i Pešić, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda neće biti izuzetno aktivna u ovom prelaznom roku, ukoliko ne bude odlazaka sa "Marakane".

Ovo je stav koji je juče tokom prve prozivke crveno-belih izneo generani direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić.

Zvezdan Terzić

Alo!/Marko Metlaš

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Niti je ko došao, niti je ko otišao. Startujemo sa proveremim i dokazanim snagama. Ulazimo u pripreme i u sezonu mnogo jači. Kada se setimo kako smo krenuli prošlog juna i pre meča protiv Florijane, da smo u hodu dovodili i pripremali igrače, da smo imali teške povrede najprijatnijih iznenađenja Branka Jovičića i Nemanje Radonjića... Imamo mnogo razloga za optimizam da ove sezone budemo bolji nego što smo bili prošle - počeo je priču Terzić.

Odluka o žalbi do kraja januara

Kakava je situacija sa žalbom UEFA zbog kazne i zabrane prisustva publike na meču protiv CSKA?

- U četvrtak nam ističe rok kada nam ističe rok da pošaljemo dopis UEFA da nam dostave odluku sa obrazloženjem. Onda imamo rok od tri dana gde ćemo najaviti žalbu i onda dodatnih pet dana da pošaljemo žalbu. To je sve što mogu da kažem. Realno, šanse su 50-50 da Komisija prihvati našu žalbu. Svesni smo imamo ouzbiljan dosije u UEFA, ali smatramo da imamo dosta argumenta. Imamo 13 radnih dana između dve pravne operacije. Krajem januara imaćemo jasnu sliku.

Šta možemo da očekujemo kada je u pitanju prelazni rok?

- Trener Miliojević ima dve želje, radimo na tome da završimo ta dva igrača i to pre nedelje. A svi ostali dolasci zavisiće od odlazaka. Za sada ovo će biti možda i najmanje buran prelazni rok, ukoliko ne bude odlazaka. Moguće je da će Ričmond Boaći napusti klub. Zvezda živi od prihoda koje ostvari transferima, a prelazni rok zavisi do 31. januara. Skauting služba i sportski sektor rade na tome. U slučaju odlazaka imamo spremne zamene, sa kojima razgovaramo, ali nećemo dovoditi po svaku cenu.

Koga Zvezda želi?
- Stav je da ne govorimo o potencijalnim pojačanjima.

Kakav je situacija sa Donaldom, Kangom i Le Talekom kojima ističe ugovor na leto?
- Razovaramo. Imaju sjajnu sezonu iza sebe. Imaju dobre ponude kojima Crvena zvezda ne može da parira. Ne možemo da ponudimo iznose koje oni mogu da dobiju u inostranstvu. Ali, spremni smo i na njihove odlaske. Dovešćemo kvalitetne zamene. Sva trojica imaju dobre ponude, ali problem je što inostrani klubovi nisu spremni da daju veliko obeštećenje za igrače kojima za šest meseci ističe ugovor. Tu je i faktor njihovih godina. Dali su mnogo Crvenoj zvezdi i donećemo odluku koja bude u interesu Crvene zvezde.

Kakav je status Filipa Đuričića? Bilo je reči da će morati da se izjasni do početka priprema?
- Nismo rekli nijedno ime. Sportski sektor i skauting tim prate igrače. Razgovramo sa mnogima. Dolazak bilo koga je uslovljen odlascima. Ako nam niko ne ode, nema potrebe da dovodimo. Imamo moćan tim. Trener Milojević ne voli da gomila igrače.

Šta je sa Srđanom Babićem? Iz Španije dolaze vesti da Real Sosijedad računa na njega sledeće sezone?

- Srđan Bsabić je pokazao zavidan kvalitet. Prezadovoljni smo igrama. Imamo dogovor za jun sa Real Sosijedadom, ali već smo stupili u pregovore da sve rešimo ranije. Dobar je igrač, mlad, levonog, visok...Nema mnogo takvih. Imamo opciju otkupa i Sosojedad se tu ne pita ništa - zaključio je Terzić.