Slaviša Kokeza
R. Ristić
Slaviša Kokeza

R. Ristić

Slaviša Kokeza, Foto: R. Ristić/Alo

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza mora da napusti srpski fudbal, to je prvo što je u razgovoru za "Alo!" rekao bivši selektor Jugoslavije Milan Živadinović (76). Popularni "Bard" nikada nije imao "dlake na jeziku" i često je znao da svojim komentarima pogodi pravo u centar.

Ko bi trebalo da vodi FSS u narednom periodu?

 

Kokeza (još uvek) obavlja funkciju prvog čoveka našeg saveza, ali se čini da su mu dani odbrojani. Veliki broj legendi srpskog sporta oštro je kritikovao njegovo ponašanje, a sve je kulminiralo izjavom Luke Milivojevića da zbog Kokeze više neće igrati za Srbiju.

- Došlo je krajnje vreme da Kokeza napustio reprezentaciju. Prevršilo je svaku meru. Naš savez mora da uđe u fazu u kojoj će sve raščistiti, dovesti nove, stručne kadrove. Mnogi pričaju da su nam potrebni mladi ljudi, ali zašto moraju da budu mladi? Bitno je da su stručni, da znaju da rade, da su završili fakultet, ali nije ni lako pronaći takvog. Upravo zbog toga i ne treba žuriti sa izborom - kaže Živadinović za "Alo!".

Milan Živadinović

Alo/M.Metlaš

Milan Živadinović, Foto: Alo/M.Metlaš

Bivši fudbaler Crvene zvezde kaže da je ljudima poput Kokeze bitna samo funkcija, kao i izbor sekretarice, dok interes saveza stavljaju po strani.

- Ne zanima njih ni Srbija, ni uspesi reprezentacije. Takvi samo gledaju svoju zadnjicu, lični interes im je na prvom mestu. Gledaju kako će da putuju po turnejama, da napune džepove. Pa oni gledaju da li im sekretarica ima velike grudi, da li je crna ili plava, to je njima bitno - u dahu nam je rekao izrevoltirani sagovornik.

Što se tiče imena Kokezinog naslednika Bard kaže da takav sigurno postoji, ali da se on sam nikada ne bi prihvatio da se nađe na toj funkciji.

- Da vam iskreno kažem, živimo u društvo egocentrika. Svi misle da su najbolji u svemu. Ja nikada ne bih pristao da budem predsednik saveza. Šta će to čoveku sa 76 godina. Ipak, vrlo rado ću posavetovati onoga ko odluči da prihvati tu funkciju, imao bih šta da mu kažem i mislim da u tom pogledu mogu da pomognem, ali nikako drugačije - kaže Živadinović i dodaje da Vidić i Pantelić, koji se pominju po medijima kao Kokezini naslednici, nisu prava rešenja.

Slaviša Kokeza

Alo!/Rajko Ristić

Slaviša Kokeza, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Mislim da Marko Pantelić i Nemanja Vidić nisu dobre opcije. Oni su bili izvrsni fudbaleri, ali nemaju iskustva da se uhvate u koštac sa ovim poslom. Predložio bih da se oformi komisija koju bi činili bivši fudbaleri, oni najbolje poznaju materiju i da oni predlože neko ime. Ne mora to da bude čovek iz sveta sporta, hvala Bogu pa postoje stručni ljudi iz svih sfera.

Udvaranje Piksiju neće pomoći

Dragan Stojković Piksi objavio je prvi spisak po preuzimanju reprezentacije. Odstranjivanje Luke Milivojevića, Nemanje Matića, Aleksandra Kolarov i ostalih nije iznenađenje za Živadinovića. On za takvu odluku novog selektora ima objašnjenje.

- Svaki selektor ima svoju selekciju. Postoji mnogo fudbalera koji vole da se uvlače u zadnjicu, a takve stvari ne prolaze kod Piksija. On je neko ko nikada nije voleo da mu se udvaraju i mislim da će kod njega mesto u reprezentaciji zaslužiti samo pravi igrači. Drago mi je da je upravo Stojković postao selektor jer verujem da će doneti veliku radost Srbiji - zaključio je Živadinović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (9)

Kole

08.03.2021 07:25

do juce prodavao cigare na kutiji ispred zgrade pa fss,bagra

Mile Jagodinac

08.03.2021 08:01

Neka pokupi dokaze pre odlaska. Isto Hrkaloviceva nije uhapšena?

Dejan

08.03.2021 09:17

Kada Terzic dolazi na red ? Jedva cekamo.

lili

08.03.2021 14:25

@Dejan - zar ovaj čovek je još uvek na slobodi

Draganznas

09.03.2021 14:19

@Dejan - Zvezdas Sam,ali ti glodari gledaj svoje redove vuletica vicevica njofru it'd,a terza ce ici kada se promeni vlast mozda I pre,za to stop je on pokrao zv zdu za 20.000.000e ne vas glodare, a kokeza za 50.000.000

vlada p

08.03.2021 09:25

bravo Zare uvek di bio pravi ti si veliki strucnjak i ti moras pomoci federaciji

boki

08.03.2021 12:13

al ce te da mu naudite time što će te ga najuriti iz saveza. bitno da se utvrdi da li je zloupotrebio položaj. cela priča

Sindi

08.03.2021 14:37

Vulina za predsednika. Nije služio vojsku, bio najbolji ministar. Nije policajac ali je naj uspešniji. Ima srce i patriotizam.

Voja

08.03.2021 15:14

Više treba da odgovara onaj koji ga je doveo na tu funkciju pa onda redom. Živadinović je upravu što se tiče Pantelića i Vidića tu su potrebni stari vukovi.