Mančester Siti
AP
Vembli

Profimedia

Vembli, Foto: Profimedia

Napadač engleskog trećeligaša Tranmir Roversa Išmael Miler retkim gestom oduševio je fudbalski svet.

Naime, u vremenu kada novac uglavnom igra presudnu ulogu, Išmael je od svog kluba zatražio da mu ne isplaćuju platu dok ne bude 100 posto spreman za igru.

On je u klub stigao početkom januara i u svom debiju postigao je pogodak, ali se već u narednom meču povredio.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FOOTBALL LEAGUE MATCH PHOTOS (@lowerleaguefootballphotos) on Jan 18, 2019 at 1:20pm PST

- U ovom trenutku nećemo ga plaćati. Želim da svi razumeju koliko je ovo veliki gest - poručio je predsednik Tranmir Roversa.

Njegov menadžer Miki Melon izjavio je za "BBC Radio Merseyside" da je Miler svestan situacije u klubu.

PROČITAJTE JOŠ:

- Neki bi mogli reći: "Pa, on je u položaju u kom to može učiniti ", e pa on to ne mora učiniti. Miler zna kako stvari stoje u ovom klubu i gde smo u smislu onoga što pokušavamo učiniti - bio je jasan Melon.

Išmael Miler je na početku karijere nastupao za Mančester Siti, ali je u dresu "Građana" zabeležio svega 20 mečeva bez postignutog gola. Naredne destinacije sada već 31-godišnjeg napadača bile su ekipe iz uglavnom nižih liga Engleske, između ostalih Notingem Forest, Vest Bromvič Albion i Midlzbro.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fernando Redondo ?⚽ (@fer_redondo5) on Dec 11, 2018 at 3:00pm PST

 

Podsetimo, gest sličan Milerovom pre nešto manje od dve decenije učinio je legendarni vezista Fernando Redondo kada je odbio primati platu u Milanu sve dok je van terena. Kavaljerski potez za kakav se verovalo da se neće ponoviti, međutim Miler je odbranio čast i današnjeg vremena.