NOVA DRUŠTVENA MREŽA Bivši hrvatski fudbaler započeo revoluciju na internetu

Bivši hrvatski fudbaler Ivan Ilečić, koji je igrao za Dinamo, ali i za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, odlučio je da se upusti u internet-vode.

Ante Budimir (Hrvatska) Igo Loris (Francuska)
Foto: EPA/Antonio Bat

On je pustio u rad globalnu aplikaciju "Sportyn", društvenu mrežu za sportiste. Kako kaže, korisnici na njoj mogu da razmenjuju kratke video-snimke, tako se promovišu i budu primećeni.

"Svi znamo za te klipove nekih talentovanih klinaca na TikToku, Instagramu, ali sadržaj jako brzo iscuri i ne dođe do ciljane publike. Jednostavno, ko god da gleda, ne zna o kom je igraču reč, gde igra, nema nikakvu informaciju", rekao je 41-godišnji bivši fudbaler.

Njegova ideja je da na besplatnoj mobilnoj aplikaciji svi sportisti - fudbaleri, rukometaši, šahisti, stonoteniseri, i tako dalje, mogu sami da objave svoje sportske video-snimke ludih poteza, egzibicija i majstorija. Tako će, nada se on, biti i na radaru skauta iz sportske industrije - slično kao što je Linkedin za biznis.

Osim što mogu da se predstave i budu primećeni, Ilečić planira da bi preko ove aplikacije mladi talenti mogli da ostvare i finansiranje svog sportskog razvoja.

fudbalska lopta
fudbalska lopta, Foto: Shutterstock

Poznate priče uspešnih sportista koji dolaze iz siromaštva, a otkriveni su pukom slučajnošću, mogu biti dobra podloga za filmsku ekranizaciju, ali, kako kaže Ilečić, uz današnju tehnologiju mladi sportisti više ne bi trebalo da zavise od slučajnosti, sreće ili poznanstava.

"Lako je danas prepoznati dobrog igrača Dinama ili Hajduka, koje skauti već prate, ali mi želimo omogućiti i nekome iz ne toliko poznatih klubova, odnosno iz manjih sredina, ako je dobar i talentovan, da ga primete i upravo to radi "Sportyn" algoritam", objasnio je.

Korisnici objavljuju video-snimke u trajanju do 60 sekundi.

Oni mogu da se dele, komentarišu i ocenjuju, a aplikacija će sama one najbolje i najkvalitetnije da gura u pravi plan. Svaki objavljeni video-snimak i potez sportiste će da se arhivira i kategorizuje prema svakom sportu, potezu ili akciji. Prema tome, i pretraživanje će biti puno jednostavnije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi