Luka Jović
EPA/Rodrigo Jimenez
Luka Jović

EPA/Rodrigo Jimenez

Luka Jović, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Njih dvojica su zajedno sleteli iz Madrida u Beograd 14. marta, a pet dana kasnije, policija je otkrila da se ne pridržavaju propisanih mera koje su im saopštene čim su ušli u državu na Aerodromu "Nikola Tesla".

Jovan Vicić

youtube/Sportnetwork NS

Jovan Vicić, Foto: youtube/Sportnetwork NS

Posle pet dana čuli su da neko kuca na vrata, to je bila policija:

"Na veliko iznenađenje policajaca koji su došli da ih obiđu na adresi, jer se već sumnjalo da su napuštali stan, osim dvojice fudbalera unutra je bila i Jovićeva devojka, manekenka Sofija Milošević"- rekao je on, te je dodao da su fudbaleri tvrdili da su samo jednom otišli do obližnje apoteke, te su obećali da više nigde neće ići:

"Međutim, kako je kršenje mere kako bilo kakav izlazak, tako i boravak treće osobe u stanu, protiv obojice je podneta krivična prijava" 

Sofija Milošević i Luka Jović

Instagram/lukajovic

Sofija Milošević i Luka Jović, Foto: Instagram/lukajovic

"S obzirom na to da je boravila u stanu sa dvojicom fudbalera, kojima je zabranjen kontakt sa drugim osobama zbog mogućnosti da su bili zaraženi, odma je i njoj naređeno da mora u samoizolaciju. Manekenka je odlučila da ostane sa njima u karantinu, pa su Vićić, Jović i Sofija naredne dve nedelje proveli na istoj adresi na Vračaru" - otkriva ovaj izvor i ističe da protiv Sofije nije podneta prijava jer ona posle dobijanja rešenja o samoizolaciju nije kršila naređenje.

"Pre nego što budu saslušani, tužilaštvo je uputilo zahtev Ministarstvu zdravlja da dostavi podatak da li su fudbaleri na aerodromu obavešteni da moraju 14 dana da provedu u samoizolaciji, bilo da im je dato rešenje ili da su usmeno obavešeni"- zaključuje on.

Kako prenosi "Kurir",  fudbaleri su policiji potvrdili da su dobili rešenje, ali da nisu smatrali da je to nešto bitno već su za "zgužvali i bacili".