Andrija Kaluđerović
EPA
Andrija Kaluđerović

EPA

Andrija Kaluđerović, Foto: EPA

Srpski fudbaler Andrija Kaluđerović preživljava nezamislivu agoniju dok se lekari bore za život njegovog sedmogodišnjeg sina Lazara koga je udarila struja, ekskluzivno saznaje „Alo!“. Mališan je pre dva dana u jako lošem stanju prebačen u bolnicu, ali nije postojala šansa da mu lekari spasu šaku kojom je uhvatio žicu pod strujnim naponom.

Kako naš izvor navodi, Andrija i njegova supruga Milica ostavili su dečaka kod bake u selu, a nesreća se dogodila u trenutku nepažnje kada se mališan tokom igre uhvatio za ogradu u kojoj je sproveden visok napon struje.

- Andrija i Milica su oduvek provodili mnogo vremena sa sinom na selu kod svojih. Nije im bilo strano da ga ostave kod bake na čuvanje. Lazar obožava selo i igru u prostranom dvorištu porodične kuće, pa su mu i ovoga puta udovoljili. Ostavili su ga na nekoliko dana posle božićnih praznika i ništa nije moglo da ukaže na tragediju koja će uslediti. Lazar se tokom popodneva zaigrao i izašao je iz dvorišta. Za svega nekoliko minuta, koliko je bio van nadzora, uhvatio je žicu pod visokim strujnim naponom - priča naš izvor i otkriva da je dečak zbog jakog strujnog udara istog trenutka ostao bez svesti.

Andrija Kaluđerović

EPA

Andrija Kaluđerović, Foto: EPA

- Lazarova baka je bila na svega nekoliko metara od unuka, ali nije uspela da ga sačuva od struje. U jednom trenutku se igrala sa unukom, a već u drugom ga je videla na zemlji. Kada je shvatila šta se desilo, već je bilo kasno. Celo selo je čulo njene krike! Ubrzo je došla Hitna pomoć, koja je mališana u jako lošem stanju prevezla u bolnicu, ali nije postojala šansa da mu bude spasena šaka - kaže naš sagovornik, i otkriva da je napon struje u komšijinoj ogradi toliko jak da bi ga jedva preživeo i odrastao čovek, a kamoli dete.

- Prema poslednjim saznanjima, lekari se i dalje bore za Lazarov život. Porodica je očajna i svi se mole bogu da im sačuva dete! Nemaju snage da ikoga krive. Plaču i jecaju nadajući se da će agonija koju prolaze uskoro biti gotova - kaže poznanik porodice Kaluđerović.

Andrija se ne odvaja od svog Luke

Ekipa dnevnog lista „Alo!“ pokušala je da stupi u kontakt sa Kaluđerovićem i proveri šta se zaista dogodilo, ali se on nije javljao na broj telefona poznat redakciji. Andrija je pre dva dana, posle najava da će možda obući dres FK Rad, rekao da to zavisi od njegovog sina, koji je povređen, ali nije otkrivao detalje. - Nažalost, pre par dana, doživeo sam nesreću sa sinom. Teže je povređen i čeka ga ozbiljan oporavak. Isključivo od toga zavise moji sledeći koraci u karijeri. Ako on ne bude mogao da putuje sa mnom u inostranstvo, neću se vraćati u Litvaniju, već ću ostati da igram u Srbiji - izjavio je bivši igrač Crvene zvezde pre dva dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Boban

14.01.2021 11:53

Ne razumem koliko je potrebno da budeš ludak da pustiš struju kroz ogradu u naseljenom mestu. Šta čuvaš bolesniku? zatvor 10 godine kao upozorenje ostalim bolesnicima. LUKA bori se?

lule

14.01.2021 16:48

@Boban - Niko nije pustio struju kroz ogradu vec je na ogradu pala zica visokog napona i tako je doslo do nesrece.