ZORAN TOŠIĆ OPTIMISTA Biće opet 2:0 za Srbiju!

Razmišljanje koje vodi tamo gde su planirali selektor Ljubiša Tumbaković i njegovi izabranici, sasvim se poklapa sa osim što u svojoj glavi drži i Zoran Bambi Tošić, akter poslednje pobede Srbije protiv Škotske, 26. marta, 2013. godine na „Karađorđu“.

„Tada smo pobedili 2:0, očekujem 2:0 i na Zvezdinom stadionu“. Ističe Tošić u razgovoru za Sport Klub.

Sećate se detalja novosadskog meča, u kvalifikacijama za SP?

„Pre nekoliko dana pogledao sam video zapis susreta u koji smo ušli posle tri uzastopna poraza, bez datog gola, sad mi je još više žao što Tumba ne može da računa na Filipa Đuričića, dvostrukog strelca. Filip je drugačiji od svih momaka koje trenutno imamo u ekipi, kad kažem drugačiji mislim na njegovo kretanje između linija, osećaj za prostor, ubacivanje iza leđa...Savršen spoj sa onim što poseduje majstor Tadić, koji traži loptu u noge, da bi krenuo u svoj ples na terenu i počeo da pronalazi pukotine u odbrani protivnika. Ovog puta, nažalost, opcija manje za Srbiju, ali, na snazi i dalje ostaje tandem Tadić-Mitrović, uzdamo se u njih dvojicu, i ne samo u njih, već i na ostatak tima, na vezni red i odbranu. Ma, bolji smo od Škota!“

Zoran Tošić
Zoran Tošić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Siniša Mihajlović je komandovao sa klupe i izvršio čak šest promena u odnosu na sastav koji je izgubio u Zagrebu, od Hrvatske, predvođene Modrićem, Rakitićem, Kovačićem, Olićem, Mandžukićem...

„Kasno smo počeli da shvatamo Mihu i taman kad smo uhvatili ritam, kvalifikacije su završene. Loše po nas“, jasan je Tošić.

Da li će se sve završiti u 90 minuta?

Ukupan broj glasova: 10

  • Da, imaju Orlovi taktiku za to: 30% (3)
  • Pobednik će se rešiti u produžecima: 70% (7)
  • Penali će odlučiti pobednika: 0% (0)

Koliko ima sličnosti između Škotske i Norveške?

„Isti stil. Disciplina, odgovornost, trčanje, dueli, duge lopte...S dobrim igračima, ne i individualcima da pamet stane. Za razliku od srpskih reprezentativaca, koji vole da kontrolišu loptu, da igraju...Obrni, okreni, nama odgovaraju i Norveška, i Škotska, i Vels, i Irska, pa i Engleska, što se ne bi moglo konstatovati za zemlje bivšeg Sovjetskog saveza. Pa, kad je tako, šta nam preostaje drugo nego da savladamo Škote. Ulog je veliki, pritisak, takođe, hrabri što je nedavna utakmica sa Norveškom pokazala da smo jači od svakog pritiska. Srbija je favorit. U utakmici gde detalji presuđuju. A, za njih bi trebalo da se postaraju Tadić, Mitrović, Milinković-Savić...Pobeđujemo. Već sam rekao, 2:0 za Srbiju“, ponovio je Tošić.

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti