Crvena zvezda pripreme
crvenazvezdafk
Crvena zvezda pripreme

crvenazvezdafk

Crvena zvezda pripreme, Foto: crvenazvezdafk

Poslednju prijateljsku utakmicu na pripremama u Austriji šef stručnog štaba Vladan Milojević izveo je rezervni sastav, s obzirom na to da su prvotimci pre samo dva dana imala jaku proveru protiv ruskog Zenita. 

Prva sjajna prilka za Crvenu zvezdu viđena je posle prekida u 9. minutu. Ubacio je Vulić loptu a odbijenu loptu je pokupio Jirka. Ipak, lopta je završila pored gola. Tri minuta kasnije nova šansa za Zvezdu, Vukanović je uposlio Jevtovića, čiji udarac je izblokiran.

Usledila je pet minuta kasnije slična šansa, ali ovog puta kombinovali su Vukanović i Jevtović. Lopta je stigla do Krstovića, ali spretnom reakcijom golman Blau Vajsa zaustavio je taj udarac.

Dobru intervenciju novo Zvezdino pojačanje, golman Vasiljević upisao je u 25. minutu kada je zaustavio udarac Surdanovića. Na drugoj strani Krstović je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali rezultat je ostao nepromenjen.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdan Terzić

Alo! V. Zogović

U 35. minutu Vukanović je poslao loptu u donji desni ugao, ali usledila je i nova odbrana Helača.

Aplauze publike zaradio je mladi levi bek Konatar. U 38. Šutirao je sa distance, a lopta je otišla preko gola, ali su ljubitelji fudbala nagradili njegovu borbenost i trud.

Početak drugog poluvremena takođe je obeležila totalna inicijativa Crvene zvezde, igra se sve vreme odvijala na polovini Blau vajsa. Prvu konkretnu priliku u drugom delu utakmice imao je Krstović. Šutirao je mladi napdač u okvir gola i zborio je korner za svoju ekipu. Trener Milojević često ohrabruje igrače da što češće šutiraju i može biti zadovoljan onim što njegovi prvotimci pokazuju na terenu.

U 69. prvi put u crveno-belom dresu na teren je istrčao i novajlija Hose Alberto Kanjas.

Blau Vajs se gotovo čitavog meča dobro branio i čekao šansu iz kontranapada. U 73. minutu dobro je sa desne strane centrirao Jirka, ali je loptu ispred mladog krila Stanojeva odneo protivnički igrač.

U 77. minutu Vulić je poslao centaršut ka Vukanoviću, koji je ostao sam ipred golmana, usledio je udrac glavom visokog napadača, ali lopta je otišla preko gola.

Crveno-beli poveli su samo minut kasnije. Nakon loše izvedenog auta domaćeg tima usledila je akcija preko Vukanovića i Vulića do Veljka Simića, koji je snažnim udarcem po zemlji matirao golmana.

PREPORUČUJEMO VAM:

Crvena zvezda titula

twitter/crvenazvezdafk

Sve propuštene prilike fudbaler Zvezde naplatili su u samo tri minuta. U 81. minutu mrežu je zatresao i Ebisilio. Konatar je odradio veliki deo posla, uposlio je Simića koji je poslao pas do Ebisilija, a Holanđanin je sigurno, sa gotovo 20 metara, poslao loptu iza leđa Helača.

Iz prvog napada u drugom poluvremenu, u 85. minutu Blau vajs je postigao gol preko Mehmetija. Usledio je odgovor na drugoj strain. Ebisilio je bio uporan, oslobodio se čuvara, uputio tačan pas Simiću, ali udarac je zatresao spoljni deo mreže.

Gužva je bila u šesnaestercu Blau vajsa u 87. minutu. Najbolje se snašao Vulić, koji je nakon asistencije, upisao i pogodak i tako postavio konačan rezultat.

Dominanta igra crveno-belih tokom 90 minuta krunisana je sa tri pogotka u samo 14 minuta. Trener Milojević može da bude zadovoljan prikazanom igrom na poslednjoj prijateljskoj utakmici u Austriji.

Crveno-bele sutra očekuje povratak u Beograd, a već 9. Jula i utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve.