Mihajlović i Berluskoni
Profimedia
Mihajlović i Berluskoni

Profimedia

Mihajlović i Berluskoni, Foto: Profimedia

Siniša Mihajlović je još jednom u žiži interesovanja italijanske javnosti.

Podrška koju je Siniša Mihajlović javno pružio Mateu Salviniju, lideru partije Liga severa, posle koje je naš trener dobio strašne uvrede u kojima su mu pojedinci čak rekli da je „zaslužio kancer“, i dalje je jedna od glavnih tema. Trener Bolonje je juče dobio „zaštitu“, i to od jednog od najmoćnijih ljudi u Italiji - Silvija Berluskonija!

Siniša se sastao sa Berluskonijem u jednom hotelu u Bolonji. Bivši italijanski premijer bio je u poseti tom gradu zajedno sa najznačajnijim funkcionerima njegove stranke Forca Italija i nije propustio priliku da se sretne sa čovekom koji je bio trener Milana tokom sezone 2015-16.

Kako prenose mediji u Italiji, susret Mihe i Berluskonija bio je srceparajući.

- Pratim kako radiš. Sjajan posao radiš u Bolonji. Ali sve je to nebitno. To kako se boriš sa bolešću je fascinantno. Radujem se i što te vidim tako obučenog. Što si u svetlim bojama - prenose italijanski mediji reči koje je Berluskoni uputio Mihi tokom susreta koji nije bio otvoren za javnost.

Nešto kasnije, kada je Silvio izašao pred predstavnike medija, potvrdio je da je do sastanka došlo.

- Nismo razgovarali o politici, kao što možda mislite, već o njegovom zdravlju - objasnio je Berluskoni.

Siniša Mihajlović

Instagram

Siniša Mihajlović, Foto: Instagram

I Siniša je govorio za italijanske medije. Naravno, tema su bile uvrede koje dobija na društvenim mrežama zbog podrške koju je uputio Salviniju. Novinare je interesovalo da li mu je problem, kako su to oni definisali, što ga napadaju komunisti.

- Izrazio sam podršku Salviniju zato što ga cenim. Za mene, on je borac. A što se tiče komunizma, nemojte meni da pričate o komunizmu. Ja sam u komunizmu živeo 20 godina. Ovo što imamo u Italiji nije komunizam. Komunisti ne dobijaju plate od 100.000 evra i ne žive u kućama od tri miliona evra - rekao je Mihajlović.

Član Senata traži hitnu istragu!

Roberto Kalderoli, član Senata Italije, zatražio je od vlasti da pokrenu istragu i da uhapse ljude koji su vređali Sinišu Mihajlovića putem društvenih mreža. Čovek koji je bio ministar u kabinetu Silvija Berluskonija i član Lige severa u Senatu je poručio:

- Ovo je posao za tužilaštvo. Ko to sme da na tako niskom nivou napada nekoga zbog stava? Ko stoji iza tih stranica na kojima neko drugoj osobi poručuje želju da mu se vrati rak ili ga naziva Ciganinom ili fašistom. Gde mi živimo i da li je to normalno? Vreme je da se vlasti umešaju u sve ovo i da se odgovorni privedu pred lice pravde - rekao je Kalderoli.

Siniša je nastavio u istom tonu.

- Znate, ja nikada nisam bio čovek koji prati nekoga, već koji često deli mišljenje javnosti. A politika je svakodnevna stvar. O njoj razgovaramo u baru, u vozu, na poslovima, pa i na društvenim mrežama - objasnio je Mihajlović.

U odbranu prava Siniše Mihajlovića da izgovori sve što želi uključili su se brojni političari iz Italije i mahom svi osuđuju govor mržnje i gnusne poruke zbog koga što je srpski trener odlučio da javno podrži jednu političku stranku.