Ben i Degenek
Vladimir Markovic
Ben i Degenek

Vladimir Markovic

Ben i Degenek, Foto: Vladimir Markovic

Žestok ritam treninga obeležio je prethodnih deset dana na pripremama fudbalera Crvene zvezde na Divčibarama. Uprkos tome crveno-beli su pobedili na oba kontrolna meča, protiv IMT-a (2:0) i Metalca (1:0), ali bez pomoći El Fardu Bena koji je i dalje rovit zbog povrede u finišu prošle sezone.

Ali, fudbaler sa Komorskih Ostrva vredno trenira i trebalo bi da bude spreman za start Superlige 1. avgusta kada srpski šampion dočekuje Novi Pazar. Prethodno, ekspedicija Zvezde će do 27. jula boraviti u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, odraditi drugi deo priprema, i odmeriti snage sa kruševačkim Napretkom (26.07) i Borcem iz Banjaluke (28.07) u prijateljskim mečevima.

- Odlično se pripremamo. Utisci su sjajni. U Srbiji je zaista lepo za pripreme. Na Divčibarama smo imali sve sto nam je bilo potebno, od terena, sale, do hrane i smestaja. Sada sledi rad sa loptom, radujem se tome jer je lopta radost svakog fudbalera i kada je u nogama sve je mnogo lakše. Dobio sam udarac pa preventivno nisam igrao na prijateljskim mečevima, ali bitno je da mogu da treniram - kaže El Fardu Ben za „Alo.rs“.

Vremena za opuštanje nema.

- Zbog brojnih treninga nisam stigao ni da prošetam. Verujte, veoma naporno radimo i često nemamo snage da idemo nigde van sobe. Trudimo se da se maksimalno odmorimo između treninga - dodaje je napadač kluba s „Marakane“.

Afrikanac je u Crvenoj zvezdi od januara 2018. godine.

- Upoznao sam Beograd vrlo dobro. Trudim se da vreme provodim u parkovima zbog moje dece koja vole da se igraju napolju. Nisam imao priliku da obiđem turističke destinacije u Srbiji, ali znam da je izuzetno lepa zemlja - ističe Ben.

Zavoleo sam Zvezdu

Ben je, nesumnjivo, jedan od najboljih stranaca u istoriji kluba.

- Velika je čast za mene što me navijači gledaju na taj način. Ja se trudim da to opravdam na terenu. Naravno da sam i dalje surovi profesionalac, ali sam za ovo vreme u klubu zavoleo Zvezdu. Smatram da još uvek mogu da igram na vrhunskom nivou i ne razmišljam o završetku karijere.

Letnja pauza nikada nije kraće trajala.

- Situacija je takva da u ovom trenutku moramo da mislimo na naše zdravlje i na zdravlje naših porodica. Sada je najbitnije da imamo priliku da se dobro pripremimo za sezonu koja uskoro pocinje - poručuje bivši as Olimpijakosa.

Zvezda je krajem juna proslavila 31. titulu šampiona države, a već za desetak dana kreće u pohod na novu.

- Ciljevi su uvek isti, a to je da se potrudimo da osvojimo sve što se može osvojiti. Svakako je primarno osvajanje titule prvaka - zaključio je El Fardu Ben.