Gent, FK Gent
EPA/Stephanie Lecocq
Gent, FK Gent

EPA/Stephanie Lecocq

Gent, FK Gent, Foto: EPA/Stephanie Lecocq

Rival Crvene zvezde u Ligi Evrope, ekipa Genta doživela je težak poraz u 9. kolu belgijskog šampionata od ekipe Serkl Briža sa čak 2:5. To im je bio već šesti neuspeh od početka sezone.

Počev od četvrtog minuta kada je odbrana zaspala i dozvolila Frenku Kanuteu da pogodi sa ivice šesnaesterca, pa do završnih petnaestak minuta kada su se manifestovale sve slabosti gostiju po pitanju branjenja prekida, odnosno kornera. U završnici su pogađali Marselan i Ugbo, a Englez je nešto ranije, u 57. minutu uspeo da iskoristi ozbiljnu nesigurnost turskog golmana Sinana Bolata.

Bolat je bio nemoćan i u 31. minutu kada je iz penala pogodio Dino Hotić. Dva pogotka koja je Gent postigao preko Hamše-Olsena, odnosno Jaremčuka, poslužila su jedino za popravljanje gol razlike koja posle devet rundi u minusu - 14 postignutih i 16 primljenih golova. Izdanje koje nikako ne obećava pred premijeru u Ligi Evrope koja je na programu za pet dana protiv Libereca, a navijači Crvene zvezde se nadaju da će agonija trajati bar do petog novembra, kada Gent gostuje na stadionu Rajko Mitić.

Standings provided by SofaScore LiveScore