FK Čelsi, FK Barnli
EPA-EFE/Justin Tallis
FK Čelsi, FK Barnli

EPA-EFE/Justin Tallis

FK Čelsi, FK Barnli, Foto: EPA-EFE/Justin Tallis

Čelsi je pobedio Barnli 2:0 i tako stigao do prvog trijumfa od dolaska Tomasa Tuhela na mesto menadžera umesto Frenka Lamparda. Pobedu Plavcima doneli su bekovi, i to prvim golovima u sezoni. Goste je načeo kapiten Azpliketa, a dotukao Alonso.

Sve osim golova u igri Čelsija nije bitno pomena, jer ponovo to nije ličilo na neku ozbiljniju igru, ali je jasno da Tuhel ne može preko noći da promeni neke stvari. Gosti za 90 minuta gotovo da nisu uputili udarac na gol, pa nisu pravo merilo mogućnosti Čelsija u ovom trenutku. I dalje je vidno da su Timo Verner i Kristijan Pulišić potpuno van forme i jedan od glavnih zadataka novog menadžera će biti da pokuša da ih vrati na nivo koji su prikazivali prošle sezone.

U 40. minutu Mejson Maunt je poveo akciju domaćina, dodao je do Hadsona-Odoija koji je proigrao Sezara Aspilikuetu. Usledio je snažan i precizan udarac sa desetak metara i mreža Barnlija se zatresla. U nastavku, Hadson-Odoi je pogodio stativu u 58. minutu, a pobeda je overena desetak minuta pre kraja. Strelac je bio Markos Alonso, kojem je to bio prvi start još od 26. septembra. Odlično je primio loptu na grudi, spustio je na koleno i onda udarcem iz okreta sa šest-sedam metara, poslao loptu pod prečku.

Premijer liga, 21. kolo:

Nedelja

Čelsi - Barnli 2:0
(Aspilikueta 40, Alonso 83)
15.00 Lester - Lids
17.30 Vest Hem - Liverpul
20.15 Brajton - Totenhem

Subota
Everton - Njukasl 0:2
(Vilson 73, 90+3)
Kristal Palas - Vulverhempton 1:0
(Eze 60)
Mančester Siti - Šefild J. 1:0
(Žesus 9)
VBA - Fulam 2:2
(Bartli 47, Pereira 66 – Rid 10, Kavaleiro 77)
Arsenal - Mančester Junajted 0:0
Sautempton - Aston Vila 0:1
(Barkli 41)

Standings provided by SofaScore LiveScore