Leo Mesi
EPA/Toni Albir
Leo Mesi

EPA/Toni Albir

Leo Mesi, Foto: EPA/Toni Albir

Kako pišu španski mediji, u Kataloniji uopšte ne cvetaju ruže.

Fudbalski klub Barelona je navodno finansirao anti-marketing Lea Mesija, Žerara Pikea i Pepa Gvardiole po društvenim mrežama, uplativši firmi "I3Ventures" milion evra u pet rata.

Ikone kluba postale su glavne mete blaćenja preko noći, posle odbijanja smanjenja plata zarad stabilnosti kluba u doba pandemije korona virusa. Na društvenim mrežama haraju "botovski" tekstovi i komentari na račun Mesija i Pikea, čime se podržava uprava kluba na čelu sa Đozepom Betromeuom.

Igrači Barselone su rekli odsutno "ne" u činu prkosa prema Betromeuu i njegovoj politici vođenja kluba. Kontrakampanjom se pokušava da se unizi integritet fudbalskih veličina, upiranjem prstom u njihove ljudske kvalitete.

Da je atmosfera na Kamp Nou nestabilna govore i otkazi šest od 19 članova uprave. Potpredsednici Emili Rosan i Enrike Tombas podneli su ostavke zajedno sa direktorima: Silvio Elijas, Mario Teišidor, Žozeo Pont i Jordi Klasamilja.

Svetski mediji su proteklih dana pisali o tome kako bi Leo Mesi na leto mogao da napusti klub i pređe u Inter. Kako se klupko razvija, moguće da je i to delo plaćene kompanije za pomenuto blaćenje, ali je takve glasine u petak demantovao Argentinac. Mesi definitivno ne želi da se skloni jer koliko je Barselona - Mesi, i Mesi je - Barselona.