Fudbaleri Barselone
EPA-EFE, Rodrigo Jimenez
Fudbaleri Barselone

EPA-EFE, Rodrigo Jimenez

Fudbaleri Barselone, Foto: EPA-EFE, Rodrigo Jimenez

Fudbaleri Barselone iskoristili su kikseve najvećih rivala i pobedom u gostima Hetafeu se učvrstila na prvoj poziciji na tabeli.

Barselona je savladala Hetafe rezultatom 2:1 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 18. kola španske La Lige.

Duel u predgrađu Hetafea obeležio je i sudija Giljermo Kvadra koji ni u jednom trenutku nije imao kontrolu nad susretom, što je dovodilo do grešaka koje su mogle da utiču i na rezultat.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Utakmica na "Koloseum Alfonso Peres" stadionu počela je ofanzivnijom igrom domaćina koji je u 12. minutu stigao do pogotka preko Haimea Mate, ali ga je arbitar poništio zbog faula nad Klemenom Lengleom, iako je prethodno Arturo Vidal odgurnuo rivala u kaznenom prostoru.

Kazna je stigla nekoliko minuta kasnije kada je Leo Mesi stigao do odbitka pre odbrane i golmana, i uz mnogo sreće doneo prednost gostima.

Argentinac je postigao 16 golova i uz to je ostvario deset asistencija u 18 utakmica španskog šampionata – zaslužan je za 26 pogodaka u La Ligi, koliko ima i ceo tim Real Madrida.

U sledećem napadu Đerar Pike je propustio zlatnu priliku da donese 2:0 Kataloncima, ali je to u 39. minutu učinio Luis Suares. Urugvajac je uhvatio izuzetan volej sa 18 metara i zaslužan je za najlepši potez na utakmici.

Ipak, Hetafe je već do poluvremena uspeo da smanji, pošto je lepu akciju svog tima krunisao Mata.

Drugi deo igre doneo nam je jednaku konfuziju na terenu zbog sudije Kvadre i dosta oštrih startova. Arbitar je prevideo nekoliko situacija koje su mogle da rezultiraju šansama, ni pomoćnici se nisu proslavili, a domaćin je bio blizu da izjednači.

Najbliži u 60. minutu kada je Mata predriblao i golmana Ter Stegena, ali mu je lopta prešla preko noge.

Uprkos poprilično slaboj igri, "Blaugrana" je došla do trijumfa i iskoristila kikseve prvih pratilaca, pa se učvrstila na čelu tabele sa 40 bodova, pet više od drugoplasiranog Atletiko Madrida, sedam od Sevilje i čak 10 od Real Madrida.

Hetafe, za koji je naš Nemanja Maksimović bio na terenu od prvog do poslednjeg zvižduka, ostao je sedmi sa 25 bodova.