Pep Gvardiola
Martin Rickett/PA via AP
Ćabi Alonso

AP

Ćabi Alonso, Foto: AP

Nemački mediji lansirali su još jednu neverovatnu priču. Naime, prema informacijama iz Bavarske, klub će čekati do leta da postavi novog trenera. Moguće je da klub angažuje Ćabi Alonsa kao čuvara klupe Pepu Gvardioli, on bi kasnije nastavio kao pomoćnik Špancu od leta 2020.

U Sitiju se boje, Pepova žena Karolina se odselila iz Mančestera, porodica više ne može da izdrži u Engleskoj, ali su krugovi bliski Gvardioli demantovali da će slavni trener otići godinu dana pre isteka ugovora.

VEST DANA

Ipak, Bajern se nada da će ubediti Pepa kome se sviđalo u Minhenu gde je proveo tri sezone. Njegova porodica voli Nemačku, pa se Bavarci nadaju da bi to mogao da bude adut.

Pep Gvardiola

AP Photo/Efrem Lukatsky)

Pep Gvardiola, Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky)

Sa druge strane Gvardiola smatra da bi klub ostavio u dobrim rukama, da je Mikel Arteta spreman da preuzme kormilo. Na to se nadovezuju spekulacije da će bivši kapiten Arsenala odbiti "Gunere" upravo zbog toga što ima informaciju da će naslediti Gvardiolu.

"Jednog dana ću se vratiti u Nemačku, možda kao trener", rekao je pre četiri godine kad je odlazio, Pep Gvardiola.

PROČITAJTE JOŠ:

On inače smatra da je tri sezone optimalno vreme da provede u jednom klubu, da je napravio grešku kada je četvrte vodio Barsu, a čini se da je ponovio isto i sa Sitijem.

Šta će se desiti do leta, teško je reći, Gvardiola je stigao do dve titule prvaka u Engleskoj, ali nije uspeo da napravi ništa značajno u Sitiju u Ligi šampiona, kao ni u Bajernu, gde je tri puta u nizu ispadao u polufinalu.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana