Bajern Minhen Crvena zvezda
EPA Lukas Barthtuttas
Bajern Minhen Crvena zvezda

EPA Lukas Barthtuttas

Bajern Minhen Crvena zvezda, Foto: EPA Lukas Barthtuttas

Kakav maler za Bajern u ključnom delu sezone! Robert Levandovski se povredio u pobedi Bajerna u Londonu protiv Čelzija (3:0). U pitanju je prelom tibije u zglobu levog kolena, pa će Poljak narednih 10 dana morati da provede u stanju potpunog mirovanja kolena, dok će pun oporavak trajati čak četiri nedelje!

Pred Bavarcima je možda i ključni period sezone, Lajpcig im diše za vrat u Bundesligi, a čeka ih uskoro i četvrtfinale Lige šampiona jer su Čelzi već prebrinuli, kao i četvrtfinale Kupa Nemačke.

Poljak je ubedljivo najbolji igrač Bajerna ove sezone, na 23 meča u Bundesligi ove sezone je postigao 25 golova, u Ligi šampiona je na šest mečeva u čak 11 navrata tresao protivničke mreže, pa je najbolji strelac u oba takmičenja i trenutno je u trci za "Zlatnu kopačku" ispred njega samo Ćiro Imobile (27 golova u Seriji A).

U naredne četiri sedmice Bajern najpre gostuje Hofenhajmu i Šalkeu, potom čeka Augsburg, dok pred revanš sa Čelsijem u Ligi šampiona gostuju u prestonici ekipi Union Berlina. Duel sa Plavcima je zakazan za 18. mart, četiri dana kasnije na "Alijanc arenu" dolazi i Ajntraht iz Frankfurta.