Bačena bomba na autobus Borusije Dortmund (FOTO i VIDEO)

Alo.rs, Agencije | sport 2017-04-11 20:16:35 2017-04-11 20:16:35

Strašan incident se dogodio pred četvrtfinale Lige šampiona, kada je bomba bačena pred klupski autobus Borusije Dortmund, čiji su se igrači kretali ka svom stadionu na meč sa Monakom.

Anadolu Agency

Prema navodima samog kluba "jedna osoba je povređena", a nemački mediji javljaju da je u pitanju Mark Bartra, koji je odmah prevezen u bolnicu.

Iako su pojedini nemački mediji preneli da se Španac nalazi u kritičnom stanju, prema poslednjim informacijama, španski fudbaler je zbrinut u bolnici zbog posekotina od stakla.

Bartra nije životno ugrožen

Izvršni direktor nemačkog fudbalskog kluba Borusija Dortmund Hans-Joakim Vacke saopštio je da je igrač tog tima Mark Bartra pretrpeo povrede ruke prilikom tri eksplozije koja su se dogodile u blizini autobusa tog tima.

Vacke je rekao da povreda koju je pretrpeo španski defanzivni igrač Bartra "nije opasna po život".

Bartru je povredilo staklo koje je prasnulo usled eksplozije.

Portparolka dortmudske policije Nina Fogt rekla je da istražitelji za sada ne znaju šta je izvor eksplozije koja se dogodila dok se tim pripremao da napusti hotel i ode na utakmicu sa Monakom, prenosi AP.

 

Borusija Dortmund je potvrdila da je došlo do eksplozije, da je Bartra u bolnici, a da su igrači na sigurnom.

Timski autobus "milionera" zahvatila je eksplozija na nekih desetak kilometara od stadiona "Vestfalen" ka kojem se uputio kako bi prevezao fudbalere nemačkog tima na utakmicu.

Neprobojno staklo sprečilo katastrofu

Zahvaljujući neprobojnom staklu na klupskom autobusu fudbalera Borusije, izbegnuta je veća tragdija, pišu nemački mediji. Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo, piše "Velt".

Policija dronom pretražuje okolinu kako bi utvrdila da li postoji još neki skriveni eksploziv.

"Špigel" navodi pozivajući se na bezbednosne krugove da se radi o ciljanim napadima na autobus. Eksploziv je bio sakriven u žbunju pored puta kojim se kretao autobus sa fudbalerima. Oni su posle eksplozije vraćeni u hotel. Motivi napada još uvek nisu poznati.

 

 

Eksplozija se dogodila na ulici kojom je prolazio autobus Dortmunda, a policija pokušava da utvrdi da li se radi o terorističkom napadu, javlja "Bild".

Posle ovog incidenta, utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Borusije i Monaka je otkazana za sredu od 18.45 časova.

Kasnije je nemačka policija saopštila da su se dogodile tri eksplozije u blizini klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda.

Portparol policije severne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman rekao je agenciji Asošiejted pres da su se dogodile "tri eksplozije" u blizini klupskog autobusa, kada je prevozeći igrače napuštao hotel i krenuo ka stadionu "Vesfalen".

On je potvrdio da je povređen jedan fudbaler i da su oštećeni prozori na autobusu.

Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona i da policija ispituje da li se radi o planiranom napadu.

Navijači na stadionu su čekali informacije o napadu, ali i utakmici, koja je odložena za sutra.

Simpatizeri Monaka su na stadionu uzvikivali "Borusija, Borusija".


Nemački klub je na svom Tviter profilu pokrenuo akciju kako bi se pronašao smeštaj navijačima Monaka, koji nisu planirali da prenoće u Dortmundu, ali će sada ostati u Nemačko kako bi gledali utakmicu u sredu.

Domaći klub je savetovao navijače da ostanu mirni, kako bi bezbedno izašli sa stadiona.

Expand player
Pogledajte više