FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
Filip Stojković, Crvena zvezda 2017/18.

Marko Metlaš

Filip Stojković, Crvena zvezda 2017/18., Foto: Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde ovog jutra kreću u evropski pohod. Crveno-bela ekspedicija uputila se u Litvaniju, gde će u utorak, od 20 časova po srpskom vremenu, odmeriti snage sa Suduvom u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

FK Crvena zvezda, trening

FK Crvena zvezda

Zvezdin dvojac Stojković i Babić izneli su očekivanja pred sutrašnju utakmicu.

- Odličan pripremni period je za nama, potpuno spremni dočekujemo susret sa Suduvom. Mnogi ističu kao prednost litvanske ekipe to što je njihovo prvenstvo u toku, ali verujem da su nama jaki protivnici na pripremama dosta značili i da se neće osećati razlika na terenu. Imali smo kvalitetne rivale, protiv Zenita smo pružili odličnu partiju i verujem da je to recept koji u Litvaniji može da nam donese dobar rezultat - rekao je Stojković.

Srđan Babić na meču protiv Rida

FK Crvena zvezda

Srđan Babić na meču protiv Rida, Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdin štoper očekuje da će njegova ekipa još jednom demonstrirati čvrstu igru u odbrani.

- Tokom evropskih takmičenja možemo reći da je neprobojna odbrana postala Zvezdin zaštitni znak. Uradićemo sve da tako bude i ove sezone. Nije bilo mnogo promena u poslednjoj liniji tima, uigrani smo i odlično znamo šta šef očekuje od nas. Dobro smo analizirali protivnika, znamo odakle preti najveća opasnost, a i koje su im slabosti. Na prethodne dve utakmice sa Suduvom nismo primili gol, nadam se da će tako i ostati - rekao je Babić.

PROČITAJTE JOŠ:

Stojković ističe da će iskustvo od prošle godine značiti njegovoj ekipi.

- Promenile su se u određenoj meri obe ekipe, ali sigurno nam znači sve ono što smo videli prošlog leta u susretima sa Suduvom. Mnogo bolje poznajemo njihov stil igre i znamo šta možemo da očekujemo. Sada smo fokusirani isključivo na prvu utakmicu u gostima. Na nama je da damo sve od sebe i da u Beograd ponesemo dobar rezultat - zaključio je Stojković.