Ivan Šaponjić, mladi reprezentativac Srbije
fss.rs
Ivan Šaponjić, mladi reprezentativac Srbije, Foto: fss.rs

Šaponjić na "Vanda metropolitano" stiže iz Benfike, a Atletiko je navodno platio 500.000 evra plus 50% od sledeće prodaje. Šaponjić je u Benfiku stigao iz Partizana 2016. godine u transferu vrednom tri miliona evra.

Srbin od svog dolaska u klub nije uspeo da se nametne pa je veći deo boravka proveo u B timu, dok je u sezoni 2017/18 bio na pozajmici u Culte Varegemu.

Milan Pavkov

crvenazvezdafk

"Srećan sam što sam ovde. Atletiko je veliki tim, jedan od najvećih na svetu i biće odlična sredina za mene", rekao je Šaponjić za španske medije.

Očekuje se da Šaponjić u klubu zameni Nikolu Kalinića, i tako bude dodatna opcija u napadu za Dijega Simeonea.

Dušan Tadić

EPA-EFE/OLAF KRAAK

"Došao sam da radim sa jednim od najboljih trenera na svetu i to me mnogo motiviše. Nisam imao priliku da razgovaram sa Simeonome, ali ću se priključiti treninzima i siguran sam da ćemo pričati kasnije", dodao je Srbin.

Njemu će prilagođavanje u Atletiku olakšati prisustvo slovenačkog golmana Jana Oblaka.

PROČITAJTE JOŠ: 

"Malo smo pričali o Atletiku, rekao mi je da je to fantastičan tim, ali da moram da radim naporno i ja sam spreman na to".

Inače, ovo je drugi igrač koji je ovog leta iz Benfike stigao na "Vanda metropolitano", jer je nešto ranije Atletiko ozvaničio transfer Žoaa Feliksa vredan 126 miliona evra.