Jednom nogom u četvrtfinalu... Atletiko Madrid
Profimedia
Jednom nogom u četvrtfinalu... Atletiko Madrid, Foto: Profimedia

Megauzbudljivo veče u Ligi šampiona, i u Nemačkoj i u Španiji. Meč između Atletiko Madrida i Juventusa se smatrao derbijem, ali i "nulom" u najavi. Ovo prvo je opravdao, ovo drugo zamalo.

U 19. minutu je sudija Feliks Cvajer najpre dosudio penal za Atletiko posle faula nad Koštom, ali je odluka preinačena posle korišćenja VAR tehnologije.

Međutim, mnogo više uzbuđenja viđeno je u nastavku, kada su se ređale šanse pred golom Juventusa, čiji je golman Vojčeh Ščešni volšebno uspevao da čuva mrežu.

Imao je Dijego Košta odličnu šansu, kada je zicer poslao pored gola u 61. minutu, da bi samo dva kasnije Grizman pogodio prečku.

Za to vreme Juventus i Ronaldo nisu uspeli da priprete "jorgandžijama", koje su u 69. minutu preko rezerviste Morate uspele da zatresu mrežu "stare dame". Usledilo je slavlje španskog reprezentativca, koji je pogodio protiv bivšeg kluba, ali se ispostavilo da je ono bilo preuranjeno.

Ponovo je sudija Feliks Cvajer u pomoć pozvao VAR tehnologiju, koja se ponovo osmehnula Juventusu, te ju je Atletiko i drugi put na ovom meču prokleo, jer je ponovo prednost izostala.

Ipak, Madriđani nisu očajavali, već su nastavili da kidišu ka golu italijanskog šampiona i nagrada za odličnu igru je stigla u 78. minutu. Tada je u junaka Atletika izrastao Hoze Marija Himenez, do koga je lopta došla posle kornera i on je rutinski savladao Ščešnog za prednost.

Ali, nisu se na tome zaustavljali igrači španskog kluba, pošto su nastavili da kidišu ka protivničkoj mreži i samo pet minuta kasnije su došli do ogromnih 2:0. Dijego Godin je odlično reagovao posle prekida, te je doneo veliku i teško nadoknadivu pobedu Madriđanima protiv Juventusa.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na gostovanju Šalke sa 3:2, u osmini finala Lige šampiona.

Izabranici Pepa Gvardiole uspeli su da preokrenu rezultat sa igračem manje i time ostvare veliki trijumf. Siti je od 67. minutu igrao sa igračem manje i gubio je sa 2:1, ali je zahvaljujući golovima Liroja Sanea i Rahima Sterlinga došao do pobede.

Srpski fudbaler Matija Nastasić odigrao je dobar meč za tim iz Gelzenkirhena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od šampiona Engleske.