Stranci u srpskom fudbalu
Alo
Stranci u srpskom fudbalu

Alo

Stranci u srpskom fudbalu, Foto: Alo

Partizan i Crvena zvezda već godinama imaju izraženu politiku kupovanja stranih fudbalera. Čekati na mlade srpske talente da stasaju je plemenito, čak isplativo, ali nekada se nema vremena i nekada nema dovoljno kvaliteta na određenoj poziciji, pa tada "Večiti" odluče da je ipak bolje dovesti što jeftinije, a što bolje rešenje "preko grane".

Daleko je više bilo promašaja nego pogodaka sa strancima, ali neki pogoci su zaista bili veličanstveni. Pred vama je lista od 12 fudbalera, po šest iz crveno-belog i crno-belog tabora, pa imate priliku da odlučite koji je to najbolji stranac koji je igrao u jednom od dva najjača srpska kluba, a samim tim i u čitavoj ligi. 

Uračunat je period od samostalnosti Srbije (2006), a takođe su uračunati samo fudbaleri koji nemaju srpsko poreklo, već "čistokrvni" stranci. Potrudili smo se da u izbor stavimo igrače sa određenim stažom u srpskom fudbalu, tako da je npr. izostavljen Bibars Natho iako je jedan od većih majstora u poslednje dve decenije u našem prvenstvu, ali trenutno ima samo polusezonu iza sebe.

Na vama je odluka, odaberite najboljeg od najboljih.

 

 

 

Komentari (2)

lule

10.03.2020 17:39

Najbolji je Belodedic.

Aca

11.03.2020 08:37

Sta je bre ovo,lista luzera....