Žoze Murinjo
EPA/Will Oliver
Žoze Murinjo

EPA/Will Oliver

Žoze Murinjo, Foto: EPA/Will Oliver

Kontroverzni portugalski stručnjak Žoze Murinjo  bezaposlen je duži period, tačnije od kad je dobio otkaz u Mančester junajtedu! Povremeno je radio kao stručni konsultant, a za španski "AS" je dao veoma zanimljiv intervju!

PROČITAJTE JOŠ:

Novinari su ga upitali ko je najtalentovaniji fudbaler koga je gledao, svi su očekivali da će reći Kristijano Ronaldo, njegov nekadašnji igrač ili Lionel Mesi zvezda Barselone, ali Portugalac ih je šokirao:

"Naravno, Mesi i Ronaldo su 15 godina na vrhu svetskog fudbala i to su karijere koje će teško neko da nadmaši. Ali, brazilski Ronaldo je najtalentovaniji igrač koga sam ikada video. To kako je on igrao fudbal sa samo 19 godina je neverovatno" – rekao je Murinjo i dodao:

"Povrede su ubile potencijalno najveću karijeru, ali niko nije igrao fudbal kao brazilski Ronaldo. Po talentu se s njim nisu mogli meriti ni Mesi ni Kristijano."

Slavni, "pravi" Ronaldo karijeru je započeo u brazilskom Kruzeiru, odakle je 1994. godine stigao u PSV. Posle 54 gola u samo 58 utakmica za holandski klub prešao je u Barselonu, a kasnije je igrao za Inter i Real. Nikad nije osvojio Ligu šampiona ali osvojio je dva puta Svetsko prvenstvo (1994. i 2002.) a jednom je završio na drugom mestu (1998.)

 

BONUS VIDEO

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja