Aleks FErguson
EPA Will Oliver
Aleks FErguson

EPA Will Oliver

Foto: EPA Will Oliver

Erikson, tadašnji selektor Engleske, je uoči Mundijala 2006. godine insistirao na Vejnu Runiju, iako je tadašnji napadač Mančester junajteda malo pred početak turnira polomio metatarzalnu kost u stopalu. Znao je Erikson da rizikuje, prihvatio je to, ali nije znao koliki će problem zbog te odluke imati sa legendarnim Junajtedovim trenerom Aleksom Fergusonom.

Pročitajte još:

"Sa Aleksom je neverovatno to što se zove u sedam ujutru ili i ranije. Uvek. Kad je besan. I nikad nema: 'Halo, Sven, kako si?'. Odmah ide: 'štabreklrd' . Mislio sam da će da me ubije. Rekao je to: 'Ubiću te! Gotov si!' Ali prezentuješ Englesku, moraš da mu se suprotstaviš", otkrio je Erikson u intervjuu za Tajms.

"Kad nešto nije u redu - nije u redu. I kad mi kaže: 'Nemoj da zoveš Runija jer ću da te ubijem'… Rekao sam mu: 'Odj..i, šta je s tobom?' Vrištao je! Kad krene tako… Nema tu smisla. I onda sam mu rekao: 'Aleks, zovem Runija. Ćao, zdravo, lep odmor želim'", svedoči Erikson, sa bezbedne distance.

Englezi pred dvomeč sa Zvezdom ne znaju gde im je glava - Najavljene ogromne promene!

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 13.10.2019. 19:01 Kriza u Totenhemu ne jenjava, rezultati ispod očekivanih uneli su nemir u redove londonskog kluba, a posledica krize mogla bi da bude rastanak sa Maurisijom Poketinom. Eriksen i Poketino, Foto: AP Kirsty Wigglesworth Kako pišu engleski mediji, Argentincu se veoma drma klupa i čelnici "pevaca" već su našli zamenu za njega.

Runi se na kraju oporavio, ali nije ličio na sebe. Engleska je prošla do četvrtfinala, ali Vejn Runi nije postigao nijedan gol, a u borbi za polufinale sa Portugalijom dobio je i crveni karton. Erikson je posle turnira smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Stiv Meklaren.

Bonus video: Ljubiša Tumbaković pred meč "orlova" u Litvaniji