FSS
EPA
FSS

EPA

FSS, Foto: EPA

Fudbalska Srbija još uvek čeka kada će se rešiti ono što zanima svakog zaljubljenika u "bubamaru" u našoj zemlji. To je ,naravno, ko će u narednom periodu voditi reprezentaciju. Mart se primakao, a tako i početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ko je po vama bolje rešenje za selektora Srbije?

 

"Orlove" čekaju tri meča u svega sedam dana. Dolazak Republike Irske u Beograd (24. mart), gostovanje aktuelnom šampionu Evrope Portugalu (27. mart) i put u Azerbejdžan (30. mart). Nema sumnje da će svaki meč biti jako bitan za našu selekciju, ali ono glavno još uvek nije rešeno, a to je ko će na tim duelima sedeti na klupi i predvoditi nacionalni tim. 

Milovan Đorić

Alo.rs

Milovan Đorić, Foto: Alo.rs

Iako su pregovori sa Draganom Stojkovićem Piksijem u podmakloj fazi, legendarni fudbaler Crvene zvezde i nekadašnji selektor Jugoslavije Milovan Đorić otkrio je za "Alo!" da ništa još uvek nije gotovo, te da postoje problemi oko finansija koji će se teško rešiti.

- Još uvek ništa nije gotovo po pitanju selektora. Istina je da se trenutno u fokusu nalazi Dragan Stojković Piksi i da se sa njim pregovara, ali je čitav posao daleko od realizacije - kaže popularni Bata Đora za "Alo!".

Pominje se i plata od 1.000.000 evra, što nije ni blizu onoga što Stojković zarađuje u Kini.

- Čak i da prihvati platu od 1.000.000 evra od našeg saveza, to je daleko manje od njegove zarade u Kini. On bi morao da se odrekne miliona kako bi preuzeo reprezentaciju, a nisam siguran da li će se to desiti. Pričao sam sa njim nedavno i nisam baš optimističan po tom pitanju.

Savo Milošević

Marko Metlas

Savo Milošević, Foto: Marko Metlas

Međutim, mnogi su već zaboravili na ostale kandidate, tačnije sada već kandidata. Đorić za naš list kaže da u slučaju da pregovori sa Stojkovićem propadnu, FSS će se odmah okrenuti čoveku sa kojim su već obavljeni razgovori i koji je spreman da preuzme kormilo reprezentacije - Savo Milošević.

- Pričalo se o Milovanu Rajevcu, Miodragu Božoviću... ali sada je došlo do dva kandidata. Ako Stojković kaže "ne", novi selektor će gotovo sigurno biti Savo Milošević. On je od samog početka potrage za naslednikom Ljubiše Tumbakovića važio za ozbiljnog kandidata i sa njim se razgovaralo.

Vladan Milojević je otpao, a razlog su dobri rezultati, ali i jak ugovor sa ekipom Al Ahlija u Saudijskoj Arabiji.

- Milojević jeste bio kandidat i mnogo se pričalo o njemu. Međutim, čovek se dokazao u Saudijskoj Arabiji, zaređao je dobre rezultate sa klubom. Trenutno se bori za šampionsku titulu pa je jasno da ga Al Ahli neće pustiti.

FSS

FSS

FSS, Foto: FSS

Naša reprezentacija za manje od dva meseca igra prve takmičarske utakmice u 2021. godini, a da li je problem što do sada nismo pronašli selektora? Đorić smatra da nije.

- Nije problem što nismo dobili selektora, ali bi trebalo da se ta situacija reši ubrzo. U martu počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Dolaze nam Irci, gostujemo Portugalu, to su jako bitne utakmice ako želimo da se plasiramo na Mundijal. Verujem da će čelnici saveza na kraju pronaći najbolje rešenje pa ćemo na miru dočekati početak kvalifikacionog ciklusa - zaključuje Đorić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (4)

Djoka

28.01.2021 07:21

Najbolje je da vrate Krstajića i tako pomognu TSC.

dovla

28.01.2021 07:38

Dali ste vi normalni Savo nemože da vodi ni Jedinstvo sa Uba a kamoli reprezentaciji jadn je naš fudbal pored ovakvog saveza u šumu svi

oknarb

28.01.2021 11:12

ovo je humoristicki sou.

G Milanovac

28.01.2021 18:01

Dokle god ovaj fosil daje izjave i setka se po FSS-u,nema nista.