Slavko Perović
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Šumadinci iz Donje Trnave i okolnih sela opština Topole i Rače, kao i solidan broj Kragujevčana, napunili su „Pampas“. Razlog, pored utakmice, bio je povratak na teren bivšeg najmlađeg prvoligaškog igrača.

Slavko Perović

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

U opštinskom kupu Topole sastali su se komšijski rivali Šumadinac 1913, član Podunavsko-šumadijske zone i domaći tim, koji igra u Šumadijskoj okružnoj ligi, ali najveći broj gledalaca privukao je debi Slavka Perovića (34), sportskog direktora Radničkog 1923 i nekadašnjeg napadača Crvene zvezde i više drugih naših i inostranih klubova, u dresu OFK Trnava.

Svojevremeno strah i trepet za golmane pokazao je da i dalje treba da ga se plaše, istina na fudbalskom nivou koji je daleko od onog kad je žario i palio na našim i stranim stadionima.

Slavko Perović

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Od Kolonije do OFK Trnava

Perović ima bogato iskustvo. Počeo je da trenira sa sedam godina u poznatom kragujevačkom klubu Kolonija, potom igrao za mlađe kategorije Radničkog, a u Obiliću i Crvenoj zvezdi i u podmlatku i u prvom timu, potom se ređaju Srem iz Sremske Mitrovice, Napredak, Rad, turski klubovi Manisa, Alanja, Denizli, Istanbul, na kraju Dinamo iz Bukurešta. I OFK Trnava, naravno.

Perović je nedavno potpisao pristupnicu za OFK Trnava, iako je već tri godine igrački bio van fudbalskog terena, ponekad u udobnoj, a najčešće u užarenoj fotelji sportskog direktora kragujevačkog superligaša.

- Ključnu ulogu u tome da se vratim na teren odigralo je prijateljstvo s Bratislavom Milanovićem, uspešnim poslovnim čovekom i patriotom, koji me je zamolio da zaigram za njegov klub u interesu fudbala u ovom delu Šumadije. Da promovišemo sport i fudbal - objašnjava Perović.

Slavko Perović

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Na konstataciju da je Milanović sa svojom „Majnd grupom“ generalni sponzor Omladinske škole Radničkog i da će dok bude građen novi stadion kragujevački klub koristiti „Pampas“, čiji je vlasnik Milanović, veliko pojačanje OFK Trnava odgovara:

- Prvenstveni razlog je prijateljstvo s gospodinom Milanovićem i želja da u ovom selu ispričamo lepu sportsku priču. A ima i toga da mu mi iz Radničkog dugujemo mali revanš.

Marko Dimitrijević

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

I sekretar u kopačkama

Društvo Peroviću u OFK Trnava praviće još jedan administrativac Radničkog, sekretar Marko Dimitrijević, nekad velika nada kragujevačkog kluba. Međutim, zbog povrede je prerano prestao da igra. Sad je ponovo u kopačkama, ali u rangu koji nije tako zahtevan kao vrhunski.

Mada je, kako kaže, za tri godine triput šutnuo loptu, prija mu ovaj izlet u Donju Trnavu, jer su saigrači sjajni, a druženje je odlično.

- Ako momci od mene mogu da nauče nešto o fudbalu i o životu, onda smo na pravom putu - ističe Slavko.

Slavko Perović

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Ekipa Alo! se uverila da mogu. Perović im je pokazao izvanredne tehničke mogućnosti i opasnost po gol i u ovim godinama, a i kako se bori s nekoliko uklizavanja u borbi za loptu. Istina, iskusniji tim iz Natalinaca je uspeo da prođe u naredno kolo kupa, ali tek posle izvođenja jedanaesteraca - 5:4. Da li treba da pomenemo da je Perović bio efikasan sa bele tačke?

Slavko Perović

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Zbog mnogo obaveza u Radničkom, i u više značajnih fudbalskih organa, Perović nema vremena da trenira, iako kaže da bi valjalo zbog zdravlja da to pomalo promeni, kao ni da uvek igra za novi tim. No, kadgod bude mogao, biće tu...

Predrag Parezanović

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading