NEMAŠ ZA STAN I HRANU A MORAS DA IGRAŠ Bivši Zvezdin igrač govorio o teškim životnim trenucima
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Marko Vešović se u podkastu "Alesto" prisetio teških momenata provedenih u Crvenoj zvezdi. On je nastupao za klub iz "Ljutice Bogdana" od 2010 do 2013, a to je bilo jako teško vreme za današnjeg šampiona. 

SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda ruši rekord po pitanju zarade, a evo šta još može da joj donese milione

Partizan je dominirao tih godina domaćim fudbalom, a u Zvezdi nikad teža situacija. Nije bilo para, nije se igrala Evropa, navijači su bili ljuti i besni...

"To javnost zna, to je bilo svuda po novinama. Bilo je lepih trenutaka, bilo je mnogo teških trenutaka. Kad igraš u Zvezdi nije lako. I kad je sve... I sad njima kad je najbolje, a ovako nije bilo, ne pamtim. Nije lako jer je pritisak veliki, očekivanje je veliko, moraš u svakoj utakmici da se dokazuješ i nek si na prošloj dao tri gola, moraš iznova i iznova da se dokazuješ. U trenutku kad sam ja bio, to je možda bio najteži period postojanja kluba. Nije bilo novca, nije bilo plata, sve se nekako urušavalo. I ti si tu, a opet moraš. Ponavljam, mi smo imali odlične rezultate u kakvim smo uslovima nekad radili, jer nije bilo lako", započeo je priču nekadašnji bek Zvezde Marko Vešović.

Crnogorski fudbaler govorio je i o čuvenoj aferi sa šamponima na parkingu. U jesen 2013. fudbaleri su naleteli na polupana stakla svojih automobila, i zatekla šampone i sredstva za higijenu u svojim kolima... Ta "akcija" navijača usledila je nakon zajedničkog saopštenja igrača o teškoj situaciji u kojoj su se nalazili.

- Nije bilo novca u jednom trenutku, jedno pet-šest meseci sigurno. Više nismo znali šta ćemo, navijači hoće rezultat, a ti dođeš na utakmicu i niko ne razmišlja o fudbalu. Ovog zove vlasnik stana da nije platio, ovog zovu da mu uzmu auto, lizing... Moraš da platiš to! Niko ne razmišlja u tom trenutku o fudbalu, a ti moraš jer igraš u Zvezdi. Normalno je i prirodno da budeš šampion. I onda mi dođemo na ideju da napišemo saopštenje za javnost, možda se malo sažale na nas, da im kažemo u kakvim uslovima radimo i treniramo. I tu stavimo bukvalno nemamo za šampon! Sutradan dođemo i na automobilima prozori polupani, a u svakom automobilu šampon od litar, ona breza. Piše 'Evo, sad imate za šampon'. I tu nam je sve bilo jasno. Au, šta nam je ovo trebalo? Svi smo se okupili i bili u šoku - ispričao je Vešović.

Najgore poniženje mu je ipak skidanje dresova igračima nakon utakmice sa Voždovcem.

- Ja uvek kažem da sam izuzetno ponosan na taj period,  to je veliko iskustvo, to ti napravi karakter, to te očvrsne! Bilo je perioda, sećam se čak i protiv Voždovca na stadionu Obilića kad su nam navijači skidali dresove, što je možda i najgore poniženje koje igrač može da doživi. Ali ja razumem i navijače jer svuda su nas pratili i to u tim najtežim trenucima, svuda su bili. Nikome nije bilo jasno odakle ljudima takva volja i ljubav prema klubu, dok mi ne pružamo partije kakve se očekuju. Mi smo imali to neko opravdanje, ali u Zvezdi nikad nema opravdanja. Neću nikad zaboraviti protiv Bordoa ili Rena, dođemo sat i po pre utakmice i Marakana već puna. Protivnički igrači snimaju atmosferu, do 30. minuta pet lopti sami izbace u aut. Tresu im se noge. Taj vetar u leđa, ta krila koja dobiješ na Marakani, evo sad sam se naježio, to je neverovatno - rekao je fudbaler Karabaga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading