fudbal
Foto: AP

Nekada su uspešni biznismeni kupovali Mančester junajted, Liverpul i Čelsi, a danas to čine poznate zvezde, od Holivuda, preko NFL-a, pa sve do NBA lige.

Rajan Rejnolds i Rob Mekeleni preko noći su postali zvezde ne na filmskom ekranu, to su odavno uradili, već u fudbalskom svetu, kupivši najstariji velški i treći najstariji klub na svetu Reksam. Već u prvoj sezoni kao vodeći ljudi uspeli su da obezbede promociju u viši rang - s investicijom od dva miliona funti. Ovaj kanadsko-američki dvojac je toliko posvećen svom novom hobiju da su čak napravili grupu na poznatoj komunikacionoj aplikaciji u koju su stavili sve igrače svog tima. Time su dali primer ostalima sa svog kontinenta da krenu njihovim stopama.

Zvezda blokbastera „Crni panter“ i „Krid“ Majkl B. Džordan svoj novac uložio je u Bornmut, i to pošto je vlasnik kluba postao Bil Foli.

- Više od godinu dana sam razmišljao o ovoj investiciji. Razgovarao sam s Folijem, sjajnim biznismenom, i tako se rodila ideja o ulaganju. Nadamo se da ćemo klubu doneti uspehe - rekao je Džordan.

fudbal

 

 

Tom Brejdi, po mnogima najbolji igrač američkog fudbala u istoriji, kupio je manjinski paket akcija člana Čempionšipa Birmingem sitija. Brejdi, koji je postavljen za predsednika nadzornog odbora kluba, nije krio zadovoljstvo zbog svoje nove investicije.

-  Možda se pitate šta ja znam o engleskom fudbalu, hajde da kažemo da imam mnogo da naučim. Znam dosta toga o pobeđivanju i može to da se prenese. Uspeh počinje radom koji se dešava kada niko ne gleda - izjavio je legendarni kvoterbek u video-poruci navijačima Birmingema.

fudbal

 

 

Njegov kolega i rival iz NFL dana Džej Džej Vot zajedno sa suprugom Kilijom investirao je novac zarađen tokom 12 godina karijere u Barnli, koji se vratio u Premijer ligu.

Kada je grupa Fenvej sports preuzela Liverpul 2010. godine, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Lebron Džejms prepoznao je priliku za zaradu i uložio novac u trofejni klub. Poznat kao čovek izuzetnog talenta za biznis, Džejms nijednog momenta nije zažalio. Naprotiv, njegova investicija od 4,7 miliona funti za samo dva procenta akcija sada je višestruko narasla s tendencijom daljeg rasta, s obzirom na to da je klub veoma stabilan i uspešan na svim poljima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading