Stadion Enfild
Foto: AP/AP/Laurence Griffiths

 

Tuga je obavila „Enfild“ - umro je Maks Tompson, svojevremeno najmlađi debitant u istoriji „redsa“.

Maksvel Stjuart Tompson, kako je glasilo puno ime i prezime nekadašnjeg defanzivca rođenog u Liverpulu, preminuo je u 67. godini i, kako poručuju iz tabora crvenih, ostavio sve u klubu duboko ožalošćene.

„Tompson, nekada najmlađi igrač 'redsa' u istoriji, nažalost je preminuo. Pridružio se klubu kao učenik pre nego što je nagrađen profesionalnim ugovorom. Misli svih u klubu su s Maksovom porodicom i prijateljima u ovom teškom trenutku. Počivaj u miru, Makse“, naglasili su iz Liverpula.

Tompson je imao 17 godina i 129 dana kad je debitovao za seniore pod komandom Bila Šenklija u poslednjoj utakmici sezone 1973/74. u kojoj su „redsi“ odograli 1:1 na gostovanju Totenhemu. Taj klupski rekord će trajati do maja 2010. kad se Džek Robinson pojavio kao 16-godišnjak u meču Premijer lige protiv Hala.

Tompson je kasnije igrao za Blekpul u kojem je ostavio najdublji trag, pa u SAD (Dalas, Sijetl), pre nego što se vratio na Ostrvo i nosio dres Svonsija, Bornmuta, Port Vejla... Karijeru je završio u Sautportu 1992. Kao trener je radio u Nouzli junajtedu, a u Liverpul se vratio sredinom 90-ih kao fizioterapeut.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading