STOPAMA RONALDA Nekadašnja zvezda Liverpula putuje u Saudijsku Arabiju
EPA-EFE/PETER POWELL

Kristijano Ronaldo je zimus povukao nogu spektakularnim transferom iz Mančester Junajteda u Al Nasr, a put Saudijske Arabije krenule su i ostale zvezde. Karim Benzema, N’Golo Kante, Ruben Neveš i Kalidu Kaulbali su već potpisali ugovore sa timovim iz ove bogate azijske zemlje, a put „brda para“ krenuo je i Roberto Firmino. 

Doskorašnji fudbaler Liverpula, koji je napustio Enfild posle isteka saradnje, karijeru nastavlja u Džedi. Saudijski mediji su tokom noći preneli da je iskusni napadač pristao na ugovor sa Al Ahlijem, povratnikom u najbolju ligu Saudijske Arabije. 

Ovaj klub se ekspresno vratio u društvo najboljih, a pre nekoliko godina na klupi Al Ahlija sedeo je nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević, dok je zeleni dres nosio i Marko Marin. Firmina samo lekarski pregled deli od transfera u tim iz Džede. Prethodnih dana se pominjala suma od 60.000.000 evra za tri godine koliko bi Brazilac trebalo da dobije u Al Ahliju. 

Za 31-godišnjeg fudbalera se interesovao Juventus i klubovi iz MLS-a, ali zov saudijskog novca je bio jači. Firmino je osam godina branio boje Liverpula u koji je stigao 2015. iz Hofenhajma. Pre toga jeu otadžbini branio boje Figuirensea. Za Selesao je igrao na 55 utakmica i postigao je 17 golova. Nije ga bilo na spisku sada već bivšeg selektora Brazila Titea za Mundijal u Kataru. Poslednje dve sezone je Firmino izgubio mesto u startnoj postavi Redsa. 

TUGA Preminuo nekadašnji reprezentativac, doživeo srčani udar dok je sedeo na terasi

Nisu svi ovog leta pohitali ka saudijskim dolarima. Podsetimo, prvo je Lionel Mesi odbio „masnu“ ponudu Al Hilala tešku 600.000.000 dolara, ni Luka Modrić nije hteo za 200.000.000, ali jesu neka velika imena. Šampion ove zemlje, koji je skinuo s trona moćni Al Hilal, Al Itihad, doveo je najboljeg igrača sveta za 2022. godinu Karima Benzemu, kasnije i njegovog zemljaka N’Gola Kantea, a odgovorio je velikan iz Rijada Al Hilal kupovinom Rubena Neveša za 55.000.000 evra iz Vulverhemptona i Kalidua Kulibalija iz Čelsija koji će da zarađuje 25.000.000 evra neto po sezoni.

Sada je krenuo u lov na velika imena i prošlosezonski drugoligaš, povratnik u najviši rang u Saudijskoj Arabiji. Oba bogata zemlja Azije će imati sigurno najjači šampionat na najvećem kontinentu naredne sezone. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading