ODOGOVOR FSS-A CAS otvorio postupak, nisu tačni navodi da je usvojena žalba Kolubare
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Disciplinska komisija FSS kaznila je pre nešto manje od mesec dana Kolubaru oduzimanjem devet bodova u Superligi Srbije, zbog ugrožavanja integriteta takmičenja, dok su sa po tri miliona dinara kažnjeni Spartak iz Subotice i Mladost iz Novog Sada.

Komisija za žalbe FSS je potvrdila odluku Disciplinske komisije FSS. Prethodno je prijavu FSS-u podnela Evropska fudbalska unija (UEFA), zbog sumnjivih ishoda mečeva (Mladost - Kolubara i Kolubara - Spartak). Kolubara je uložila žalbu CAS-u, a pojedini mediji su objavili da je Sud u Lozani poništio odluku Disciplinske i Komisije za žalbe FSS.

"FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu Kolubare do kraja sledeće nedelje. Postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas nije odlučivao o žalbi Kolubare. Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošću obeju strana planirano da odluka po žalbi Kolubare bude doneta pre početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi Kolubare ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana", saopšteno je iz FSS. Ekipa iz Lazarevca je na kraju zauzela pretposlednje, 15. mesto na tabeli plej-auta SLS sa 32 boda i ispala je iz elitnog takmičenja.

SENEGALAC I ZVANIČNO U HUMSKOJ Crno-beli dobili pojačanje u veznom redu

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading