Lionel Mesi
Foto: EPA/EPA/Juan Ignacio Roncoroni

 

Da je hteo, kaže, bogatstvo, izabrao bi Saudijsku Arabiju, ovako Lionel Mesi će karijeru nastaviti - i završiti sva je prilika - u Americi. Kao, nema sumnje, najveća zvezda MLS.

Lionel Mesi

EPA/Ronald Wittek

 

Najvrednije novajlije u MLS

1. L. Mesi (Inter)                   45*
2. L. Insinje (Toronto)           25
3. P. Martinez (Atlanta)        20
4. T. Almada (Atlanta)         20
5. D. Bekam (LA Galaksi)   19,8
6. G. Iguain (Inter)              15
7. K. Pavon (LA Galaksi)   15
8. T. Anri (Red Bul)            12
9. V. Vanjama (Montreal)  12
10. A. Velasko (Dalas)      12
*u milionima evra

Zvanično najbolji fudbaler sveta - taj oreol ima od trijumfalnog završetka Mundijala u Kataru 2022. - stigao je u šampionat ekonomski najmoćnije zemlje kao najvrednije pojačanje svih vremena. Uprkos godinama (35) koje ga pritiskaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

 

„Gaučos“ je, naime, prema Transfermarktu procenjen na 45 miliona evra, dok je drugi najvredniji novajlija u istoriji američkog prvenstva Italijan Lorenco Insinje, koji je kad je 2022. došao u Toronto imao cenu od 25 miliona.

Navijači Intera

Profimedia

 

 

Najskuplji timovi u MLS

1. Atlanta            60,2*
2. Los Anđeles   55,1
3. Njujork siti      49,9
4. Filadelfija       49,5
5. Ostin             49,4
6. Sijetl             47,6
7. Toronto        47,6
8. Sinsinati      45,3
--------------------
9. Leo Mesi    45
--------------------
10. Majami    34,4
*u milionima evra

Mesi nije samo cenjeniji od svih koji su igrali „soker“ od Los Anđelesa do Njujorka, već je vredniji i od dve trećine klubova! A trenutno ih u MLS, raspoređenih u Zapadnu i Istočnu konferenciju, ima 29.

Mesijevi fanovi u Kini

EPA/Mark R Cristino

 

Izazvao euforiju i u Kini

Reprezentacija Argentine predvođena Lionelom Mesijem je stigla u Kinu gde će 15. juna na obnovljenom pekinškom Radničkom stadionu kapaciteta 68.000 gledalaca odigrati prijateljsku utakmicu s Australijom. Dolazak najboljeg fudbalera sveta je, dabome, izazvao euforiju još na aerodromu, potom i pred hotelom u kojem su odseli „gaučosi“.
Mesi je doleteo privatnim avionom, a na putu od aerodroma pratila ga je armija navijača.
- Čekao sam od devet ujutro do podneva. Pošto nisam mogao da kupim ulaznicu za utakmicu, rezervisao sam sobu u istom hotelu s nadom da ću ga videti - rekao je Leov fan Liju Juheng za lokalne medije.

Ispred kapitena reprezentacije Argentine na toj listi su samo Atlanta, Los Anđeles, Njujork siti, Filadelfija, Ostin, Sijetl, Toronto i Sinsinati, a svi ostali su iza, računajući i novi Leov klub, čiji je suvlasnik Dejvid Bekam. Takmičarski pogon Intera iz Majamija, trenutno poslednji na Istoku, procenjen je na 34,4 miliona evra.

Dejvid Bekam

AP/Mary Schwalm

 

Jasno, iako je odbio bogatstvo iz Saudije (1,2 milijarde evra!), za razliku od svog arhirivala Kristijana Ronalda koji u Al Nasru ima, kažu, 200 miliona dolara godišnje, Mesi će i u SAD zarađivati lepe pare.

Živeće u stanu od devet miliona dolara

Jedan od razloga zašto je Mesi izabrao Inter je činjenica da u Majamiju ima stan, a supruga Antonela je insistirala da se iz Pariza tamo presele.
Prema pisanju španskog „Kadena sera“, Mesi je kupio apartman u dizajn kuli „Porše“ 2019, dve godine pošto je izgrađen taj luksuzni kompleks. Platio ga je devet miliona dolara!
Toranj od 60 spratova se nalazi 25 minuta od stadiona Intera, a stanarima nudi zapanjujući pogled na Majami bič. Specijalni liftovi omogućavaju vlasnicima parkiranje vozila u - apartmanu! Takođe, tu su i privatni restoran i salon koji gleda na more.
Mesijev zadivljujući novi dom ima i bioskop, golf, simulatore trka...

Tokom dvoipogodišnjeg ugovora trebalo bi da dobije 150 miliona dolara. Ali to nije sve. Tu su i sponzorski ugovori s velikim kompanijama koje reklamira, a koje imaju sedište upravo u Sjedinjenim Državama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading